НОВИНИ

Кирил Десподов: Когато няма резултати в отбора, нормално е да има напрежение

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:54, 16.06.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
кирил десподов резултати отбора нормално напрежение
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Капитанът на българският национален отбор по футбол Кирил Десподов говори преди отпътуването на "лъвовете" за Литва, където утре следобед в Каунас момчетата на Младен Кръстаич се изправят срещу прибалтийците в среща от квалификациите за Евро 2024.

Пред медиите Десподов разкри, че тимът ни заминава в добро настроение, въпреки че има натрупана умора в повечето играчи с оглед на тежкия изминал сезон.

"Аз мисля, че отборът заминава с добро настроение. Подготвихме се добре в тренировъчните дни преди днешното пътуване и сме в добро настроение. Мотивирани сме за един позитивен резултат", започна Десподов.

"Със сигурност има умора в повечето играчи в отбора, но успяхме няколко дни да си починем, да заредим батериите и няма как. Трябва да се тренира и да се изиграят и тези мачове. Определено има малко натрупана тежест", допълни той.

Футболист №1 на страната ни през последните две години призна още, че в отбора се усеща напрежение с оглед лошото начало в квалификациите и загубите от Черна гора и Унгария и добави, че родните национали искат победа срещу Литва и добро представяне три дни по-късно срещу Сърбия у дома.

"Когато няма резултати в отбора с оглед на двата мача, с които започнахме квалификациите, нормално е да има напрежение. Ние също искаме да победим Литва и да направим един добър резултат срещу отбора на Сърбия. Хубавото е, че отиваме с позитивно настроение и сме мотивирани да вземем максимума утре", коментира звездата на Лудогорец.

Накрая капитанът на трикольорите говори и конкретно за утрешното гостуване в Литва, споделяйки, че в нашия тим са разучили добре съперника, но най-важно си остава каква игра ще покажат "лъвовете".

"Анализирахме отбора на Литва, но сега няма да се впускам в детайли. Важното е ние как ще играем, да се види какво ще тренираме, какво ще приложим в утрешния мач. Разучили сме ги добре, надяваме се да има резултат утре", завърши Кирил Десподов.

България гостува на Литва в събота, 17 юни, от 16 часа, а три дни по-късно приема селекцията на Сърбия в Разград от 21.45 часа. И двата двубоя ще бъдат излъчени в ефира на БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на www.bntnews.bg/sport.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недоволство в столичния квартал "Хиподрума" - отдават парк на спортна федерация
Недоволство в столичния квартал "Хиподрума" - отдават парк на спортна федерация
Извънредно заседание на ВСС - кой ще бъде главен прокурор до избирането на титуляр
Извънредно заседание на ВСС - кой ще бъде главен прокурор до избирането на титуляр