НОВИНИ

Литва без трима от опитните си футболисти за мачовете срещу България и Унгария

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:45, 11.06.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
литва без тримата опитни футболисти мачовете българия унгария
Снимка: БТА
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Литва Едгарас Янкаускас обяви групата от футболисти, на които ще разчита за предстоящите два двубоя на неговия тим от квалификациите за Евро 2024 - срещу България (17 юни) и Унгария (20 юни).

Прави впечатление, че извън състава на прибалтийската страна останаха тримa от опитните играчи - Арвидас Новиковас, Викинтас Сливка или Джугас Барткус, а тяхната липса Янкаускас обясни с това, че и тримата не се намират в най-доброто кондиционно състояние след дългия сезон в клубните им отбори.

Един от най-успешните литовски футболисти за всички времена бе запитан още защо в списъка с повикани има цели петима представители на тима на Шяуляй от местното първенство, на което той отговори следното:

"Няма феномен – гръбнакът на отбора на Шяуляй е съставен от литовци, което ме прави много щастлив. За тях това внимание е като благодарност, признание за добре свършената работа. А мястото в таблицата, което заемат можеше да бъде и по-високо. Очите на нашия треньорски щаб са насочени към отборите, в които литовците играят важни роли, вкарват голове и се борят за титли. В титулярния състав на отбора от Шяуляй винаги има девет литовци, така че е логично от него да има най-много кандидати за националния отбор", заяви Едгарас Янкаускас.

Отборът на Литва приема България на 17 юни (събота) от 16.00 часа българско време, като срещата от Каунас ще може да проследите НА ЖИВО по БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntnews.bg/sport!

Три дни по-късно момчетата на Едгарас Янкаускас ги очаква визита и на един от фаворитите в групата Унгария.

Ето я и групата на Литва за предстоящите два двубоя от квалификациите за Евро 2024:

Вратари: Едвинас Гертмонас (Жалгирис Вилнюс), Лукас Паукще (Шауляй), Емилийс Зубас (Апоел Тел Авив, Израел)

Защитници: Линас Климавичус, Маркас Бенета и Пийюс Ширвис (и тримата от Паневежис), Едвинас Гирдвайнис (Жалгирис Каунас), Кипрас Кажуколовас (Жалгирис Вилнюс), Артемиус Тутишкинас (ЛКС Лодз, Полша), Рокас Лекиатас (Шауляй), Юстас Ласицкас (Олимпия Любляна, Словения)

Полузащитници: Модестас Воробьовас (без клуб), Гвидас Гинейтис (Торино, Италия), Овидиус Вербицкас (Жалгирис Вилнюс), Гратас Сиргедас (Жалгирис Каунас), Елигиус Янкаускас, Дейвидас Шешплаукис и Даниел Романовски (и тримата от Шауляй), Каролис Узиела (РФС Рига, Латвия), Фаустас Степонавичус (Тукумс 2000, Латвия), Клаудиус Упстас (Хенгелман Каунас)

Нападатели: Гитис Паулаускас (Егнатия Рогожине, Албания), Фьодор Черних (АЕЛ Лимасол, Кипър)

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинение на сириеца, стрелял в тунела към столичния квартал "Люлин"
Повдигнаха обвинение на сириеца, стрелял в тунела към столичния квартал "Люлин"
Километрично задръстване на АМ "Тракия" в посока Пловдив (ВИДЕО)
Километрично задръстване на АМ "Тракия" в посока Пловдив (ВИДЕО)