НОВИНИ

Лудогорец е шампион на България за 13-та поредна година

Разградчани победиха с 3:1 у дома ЦСКА и остават недостижими на върха в класирането със 79 точки.

лудогорец шампион българия поредна година
bnt avatar logo
от БНТ
21:46, 11.05.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Лудогорец стана шампион на България за 13-ти пореден път. В емоционално дерби от 32-ия кръг в Първа лига разградчани победиха с 3:1 у дома ЦСКА и остават недостижими на върха в класирането със 79 точки. Двата отбора завършиха мача в намален състав след червени картони на Бърнард Текпетей и Фернандо Каранга.

Във втората минута Лудогорец взе аванс в резултата, след като Текпетей беше изведен по десния фланг и подаде за Квадво Дуа в наказателното поле. Нападателят на "зелените" се обърна и се възползва от пространството, което получи от Браян Кордоба, като изпрати топката по земя във вратата на "червените".

След точно четвърт час игра ЦСКА застраши за първи път по-сериозно вратата на Серджио Падт. Матиас Фаетон отправи силен изстрел към далечния ъгъл, но вратарят на домакините изби.

В 32-та минута главният съдия Волен Чинков показа директен червен картон на Браян Кордоба, който удари без умисъл Рик Джонатан. Червеният картон беше отменен след намесата на системата за видеоарбитраж.

Само две минути по-късно "червените" изравниха след гол на Фернандо Каранга. Той беше изведен от Амос Юга и изпревари Падт, който неразчетено беше напуснал наказателното си поле и се приближи към тъчлинията.

Четири минути след началото на второто полувреме "зелените" отново поведоха в резултата. Диниш Алмейда подаде към Джонатан, който с пета върна към капитана Антон Недялков. Той със плътен удар от ъгъла на наказателното поле не остави шансове на Бусато, връщайки аванса за Лудогорец.

В 57-та минута шампионите достигнаха до трети гол, след като Дуа отбеляза от дузпа. До 11-метровия наказателен удар се стигна след игра с ръка на Фернандо Каранга в наказателното поле. След това се стигна до грозни сцени и Каранга и Текпетей бяха изгонени с директни червени картони при сбиването между футболисти от двата отбора.

Близо 20 минути след това "червените" можеха да върнат едно попадение, но шут на резервата Данило Асприля беше блокиран.

ЦСКА продължава битката за второто място, за което основен конкурент на "червените" е Черно море.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майнц изплува от зоната на изпадащите в Бундеслигата след класическа победа срещу Борусия Дортмунд
Майнц изплува от зоната на изпадащите в Бундеслигата след класическа победа срещу Борусия Дортмунд
Ще се повтори ли и тази нощ небесният спектакъл на небето?
Ще се повтори ли и тази нощ небесният спектакъл на небето?