НОВИНИ

Лудогорец ще почака за 13-та си поредна титла, след като направи зрелищно равенство с Крумовград

В продължение на четвърт част Лудогорец се виждаше като шампион, но автогол на Антон Недялков в 89-та минута отложи празненствата на "орлите".

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:03, 28.04.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Лудогорец и Крумовград направиха зрелищно равенство с шест гола - 3:3 в мач от първия плейофен кръг на първата шестица в Първа лига. В продължение на четвърт част Лудогорец се виждаше като шампион за 13-ти пореден път, тъй като бе отворил разлика от преследвача ЦСКА от 12 точки, четири кръга преди края и с много по-добри показатели в директните мачове, но автогол на Антон Недялков в 89-та минута отложи празненствата на "орлите". Това бе 13-ти пореден мач на Крумовград без загуба в първенството.

Първият удар към една от двете врати бе на Рик Джонатан за домакините, но вратарят Янко Георгиев улови топката.

Крумовград отговори с опасна контраатака, с която откри резултата. Серкан Юсеин бе изведен отдясно и пусна остър пас в наказателното поле, който бе засечен от движение от голмайстора на тима Александър Колев, който с левия крак прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл на Серджио Падт.

В 26-та минута Крумовград поведе с 2:0. Атаката отново премина отдясно, като Луан свали с глава топката на Серкан Юсеин, който от въздуха я вкара във вратата. В първия момент реферите отсъдиха засада, но след преглед със системата за видео наблюдение попадението бе признато.

Втората част започва вихрено за "орлите". В 49-та минута Педро Нареси пусна разсичащ пас през центъра към Рик Джонатан, който изпревари защитник и промуши топката под плонжа на Янко Георгиев за 1:2.

Пет минути по-късно Отново Рик Джонатан спечели дузпа за Лудогорец, след като бе свален от Лукас Сантана. Оливие Вердон застана зад топката и изравни с удар под плонжа на Георгиев.

В 75-та минута шампионите стигнаха до пълен обрат. Янко Георгиев спаси опит на съотборника си Клайдер Машедо да избие центриране, но топката остана в игра и притичалият Руан Крус я вкара в опразнената врата - 3:2.

Драмата се случи в последната минута на редовното време, когато резервата на гостите Октай Юсеин бе изведен отдясно и центрира, а Антон Недялков в желанието си да изчисти топката хвана в крачка вратаря Серджио Падт и си вкара автогол в близкия ъгъл.

Така Лудогорец остави празненствата за следващия двубой, когато тимът от Разград посреща ЦСКА у дома в директен сблъсък.

Крумовград, които се намират на шестата позиция с актив от 45 точки, приемат Локомотив Пловдив в следващия си мач.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще има ли по-бързо правосъдие за пияни и дрогирани шофьори, причинили тежки катастрофи?
Ще има ли по-бързо правосъдие за пияни и дрогирани шофьори, причинили тежки катастрофи?
Защо въпреки ваксините и антибиотиците срещу коклюш в България има два смъртни случая?
Защо въпреки ваксините и антибиотиците срещу коклюш в България има два смъртни случая?