НОВИНИ

Медиите в Сърбия: Младен Кръстаич е получил ултиматум, за да остане начело на българския национален отбор

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:23, 14.06.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Младен Кръстаич
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кръстаич може да бъде уволнен от поста си, ако не спечели поне един от предстоящите два двубоя от квалификациите за Евро 2024 срещу Литва и Сърбия, твърдят сръбските медиите.

Подобна информация се появи в няколко сайта в западната ни съседка, където смятат, че ултиматумът към Кръстаич е дошъл лично от президента на БФС Борислав Михайлов.

"В случай, че Младен Кръстаич стигне до три точки в Литва и се представи равностойно в двубоя със Сърбия, той най-вероятно ще остане на селекционерския пост. В противен случай ръководството на БФС ще търси друго решение, защото нови две поражения биха означавали не само край на всички шансове за класиране, но и отприщване на общественото недоволство", се пише в материал на Sportklub.rs.

Националният отбор на България под ръководството на Младен Кръстаич започна с две загуби участието си в квалификациите за Евро 2024, губейки последователно у дома срещу Черна гора и като гост на Унгария.

Още тогава се заговори, че сръбският наставник може да напусне поста си на селекционер на "лъвовете" и да поеме отбор от Израел, но в крайна сметка Кръстаич ще води българите и в предстоящите два двубоя.

Българският тим гостува на Литва на 17 юни (събота) от 16.00 часа, а три дни по-късно във вторник (20 юни) от 21.45 часа приема Сърбия на "Хювефарма Арена" в Разград. И двата мача не пропускайте да гледате НА ЖИВО в ефира на БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntsport.bg!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха 45-годишна жена за съучастие в телефонна измама
Задържаха 45-годишна жена за съучастие в телефонна измама
Спартак Варна анонсира трансферите на трима нови и удължи договора на Даниел Начев
Спартак Варна анонсира трансферите на трима нови и удължи договора на Даниел Начев