НОВИНИ

Много добра подиум тренировка за гимнастичките преди Световната купа в София

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
16:27, 07.04.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
гимнастика
Слушай новината

Националният отбор по художествена гимнастика направи добра подиум тренировка преди Световната купа в София. Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбълът изиграха своите съчетания на официалния килим в навечерието на турнира.

Световната купа ще се проведе от 8 до 10 април в „Арена Армеец“ в София. Многобоят ще състои в петък и събота, а в неделя са финалите на отделните уреди.

Момичетата на Весела Димитрова допуснаха грешки при изиграванията на двете композиции, докато Боряна Калейн и Стилияна Николова се представиха на много добро ниво.

Старши треньорът на националния тим в индивидуалното Бранимира Маркова остана доволна от видяното в деня преди състезанието.

„Понякога подиум тренировката е много по-тежка от самото състезание, защото момичетата играят и четирите си съчетания едно след друго в много бързо темпо. Доволна съм от подиум тренировката, Боряна Калейн успя да изиграе и четирите си съчетания без груби грешки. При Стилияна има все още напрежение, защото има по-малко опит, разбира се, допусна грешки, но се надявам, че утре всичко ще бъде добре“, сподели Бранимира Маркова след заниманието.

Треньорът разкри, че за разлика от международния турнир за купа „София“, който се проведе през изминалия уикенд, сега екипът е наблегнал на сигурността в изпълненията.

„Няма нужда от големи промени, които да се правят в момента по композициите“, допълни Бранимира Маркова.

Преди българския тим на килима своята официална тренировка проведоха двете италиански представителки – Милена Балтасари и София Рафаели. Те също са сред фаворитите за предстоящи турнир, като дадоха много добра заявка с представянето си на подиум тренировката.

Очаква се около 40 индивидуални състезателки да се включат в надпреварата, докато при ансамблите за разпределението на медалите се борят 6 отбора - Германия, Гърция, Испания, Япония, Франция и България.

Световната купа в "Арена Армеец" започва в петък, 8 април, в 11.00 часа с квалификациите при жените с обръч и топка. Калейн и Николова са в група "С", която стартира в 14.10 часа.

От 17.00 часа е церемонията по откриването, а след това ансамблите ще изиграят съчетанията си с 5 обръча.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради опашките от камиони преди Дунав мост при Русе фирми готвят граждански протест
Заради опашките от камиони преди Дунав мост при Русе фирми готвят граждански протест
Виктория Томова се класира на четвъртфиналите в Оейраш
Виктория Томова се класира на четвъртфиналите в Оейраш