НОВИНИ

МВР и прокуратурата удариха автоджамбазите, претърсват сервизи и автокъщи в 5 града

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
07:54, 28.02.2023 (обновена)
5093
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Прокуратурата, следователи от Национална следствена служба и МВР с мащабен удар срещу автокрадците в София, Перник, Варна, Кюстендил и Дупница, научи "По света и у нас".

Специализирана полицейска операция се провежда в различни части на страната. Основната ѝ цел - автокрадци и превенция на криминалния контингент. Акцията е част и от превенцията за предстоящите избори. При операцията се правят и проверки по линия на нелегалната миграция.

Над 30 души са арестувани във Варненска област при специализирана полицейска операция срещу автокрадците и криминалния контингент. От рано тази сутрин се претърсват адреси, обитавани от задържаните. Всички арестувани са криминално проявени.

По неофициална информация действията във Варна са свързани с разбиването на канал за износ на крадени автомобили от страната, които са пласирани в Близкия изток и Русия.

"Претърсват се множество адреси, проверява се автоморги, автосалони, гаражи, халета и други места, където могат да бъдат укривани автомобили и части от тях", съобщи старши комисар Атанас Михов, директор на ОДМВР-Варна.

Полицаите от сутринта усилено работят в Перник, където се очакват ключови арести, научи "По света и у нас". Действията са съвместно с прокуратурата. Проверяват се адреси, гаражи, халета и автоморги.

Екипи от прокурор, следователи и полиция са влезли и в няколко сервиза в Пернишко, за които се предполага, че са ползвани за разфасоване на крадени в столицата автомобили.

Рано сутринта от домовете им са изведени около 30 лица, които са съдени и задържани за автокражби. Акцията "Автоджамбази" е по разпореждане на главния прокурор.

Извършват се претърсвания на множество адреси в петте населени места, като обект на интерес са устройства, ползвани от автомафията за отключване и запалване на автомобилите. Един от проверяваните адреси е в столичния квартал "Симеоново".

Жандармерия има и пред няколко от автокъщите в Дупница.

Вижте още в прякото включване на Софи Цветкова.

По темата работят: Иво Никодимов, Петър Дойкински, Софи Цветкова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лацио се върна в топ 4 след минимална победа срещу Сампдория
Лацио се върна в топ 4 след минимална победа срещу Сампдория
Над 4000 абонати на "Топлофикация-Габрово" са на студено през зимата заради аварии
Над 4000 абонати на "Топлофикация-Габрово" са на студено през зимата заради аварии