НОВИНИ

НА ЖИВО по БНТ 3: Картинг надпреварата "ЕКО 24 часа на България" във Враца

Финалът на надпреварата може да проследите днес НА ЖИВО от 12:00 ч. по БНТ 3.

живо бнт картинг надпреварата еко часа българия враца
bnt avatar logo
от БНТ
10:30, 01.10.2023
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт

Младият български пилот Никола Цолов ще бъде голямата звезда на второто издание за годината на "ЕКО 24 часа на България", обявиха от организаторите.

"Българския лъв", който кара през изминалия сезон във Формула 3 ще се включи в надпреварата, която за първи път ще се проведе "Картинг писта Враца - B&S Racing Team" този уикенд и ще бъде домакин на кръг от Европейския картинг шампионат по издръжливост.

Цолов ще бъде съотборник в екип с друг млад автомобилен и картинг състезател Калоян Върбицалиев, а към тях ще се присъединят и двама от най-силните чужди пилоти в картинг ендурънса .

"Сезонът беше много тежък за нас, но в края му записахме серия от силни резултати, така че се връщам в България в добро настроение. Няма обаче никакво време за почивка. Нивото в ендурънс картинга е страшно високо и съм убеден, че ще трябва да се изпотим много здраво, ако искаме да се борим за победата във Враца", коментира Цолов, който спечели две втори места на пистата "Херес" през изминалия уикенд в Еврокупа-3.

180 състезатели от десет нации, разпределени в 35 отбора, ще вземат участие в предстоящото състезание "ЕКО 24 часа на България", включително и победителите от надпреварата в Кюстендил по-рано тази година - PF Racing от Германия.

По традиция и тази година срещу професионалните картинг състезатели ще се изправи и "Отборът на звездите", в който ще вземат участие многократният шампион по мотоциклетизъм на България и Европа Мартин Чой, младата картинг надежда Любослав Руйков в тандем със своя механик - Станислав Каваримов, професионалният тенисист Александър Лазаров, реалити звездата Виктор Стоянов, Михаела Тодорова от "Игри на волята" и автовлогърите Иван Ванов и Дани Рангелов.

Официалният спонсор на шампионата ЕКО също ще има свой отбор. В "Еко и приятели" ще се включат представители на българските медии, като към тях ще се присъедини и победителят от специалната онлайн игра на ЕКО България, която всеки път дава възможност на феновете да се борят за място в най-голямото моторспорт състезание в България.

Стартът на "ЕКО 24 часа на България" във Враца ще бъде даден в събота (30 септември) от 12:30 часа и ще може да го проследите НА ЖИВО по БНТ 3, където прякото ни предаване започва в 12:20 часа.

В хода на надпреварата отново ще може да наблюдавате най-интересните моменти по БНТ 3, като преките ни включвания ще бъдат в събота (30 септември) от 15:30 ч. и 21:20 ч., както и в неделя (1 октомври) от 09:30 ч. и 12:00 ч., когато ще бъде големият финал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверка на факти: Какво представляват "извънземните" от Мексико?
Проверка на факти: Какво представляват "извънземните" от Мексико?
Румен Овчаров за протеста на енергетиците: Правилно е да не искат среща с Денков
Румен Овчаров за протеста на енергетиците: Правилно е да не искат среща с Денков