НОВИНИ

Никополски екшън - двама румънци нападнаха полицаи с моторна резачка

Прокуратурата ще реши днес дали да им повдигне обвинения

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
11:14, 05.10.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Прострелян румънски гражданин и ранен български полицай - това е резултатът след акция на полицията и горските в Никопол срещу незаконна сеч.

На 3 октомври двама румънци - баща и син влизат на българска територия за извършване на незаконна сеч. Двамата са установени от полицията, но вместо да спрат, нападат униформените с моторна резачка и вила. Какво се случва след това?

На около 10 км се намира остров Средняк - мястото, на което се е разиграл екшънът на 3 октомври. Бащата и синът навлизат на наша територия привечер с намерението да секат дърва незаконно. Вместо да се стреснат от проверката обаче, двамата нападат униформените. По данни на МВР, полицаите са произвели 15 предупредителни изстрела. Бащата замахнал към единия от полицаите с моторна резачка. При последвалата борба при неволен изстрел, мъжът е прострелян в главата. Веднага е бил откаран в най-близкото лечебно заведение в Румъния, а синът му е задържан за 72 часа у нас. Днес прокуратурата ще реши дали да им повдигне обвинения. Българският полицай е само с охлузвания. Не се е наложило да бъде хоспитализиран. В Никопол хората знаят за случая, но не са учудени от него. Оказва се, че е практика румънци от близките села да извършват незаконна сеч на острова край Никопол. Горските служители също знаят за проблема от години. За момента обаче решение за него няма. Очакваме още информация по случая от Районната прокуратура в Плевен и от МВР.

Вижте повече в прякото включване на Ивелина Белчева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Верона реализира пълен обрат като домакин срещу Венеция в Серия А
Верона реализира пълен обрат като домакин срещу Венеция в Серия А
Силно представяне на българските националки по футбол U15 на турнир за развитие на УЕФА
Силно представяне на българските националки по футбол U15 на турнир за развитие на УЕФА