НОВИНИ

Носят ли пловдивчани маски в градския транспорт

bnt avatar logo
от БНТ
17:22, 16.10.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

На изключително грубо и арогантно отношение стана обект екипът на БНТ по време на проверка за носене на маски в градския транспорт на Пловдив. Кондуктор от един от автобусите, който беше без предпазна маска, отправи обидни думи и показа неприличен жест пред камерата ни.

За последната седмица в Пловдив са проверени 340 автобуса, установени са над 40 нарушители, на повечето са съставени предупредителни протоколи, а на непълнолетните - устни забележки.

Само за час днес на спирката на централен пловдивски булевард съвместни екипи на общинското звено по транспорт и общинска полиция провериха над 30 автобуса и маршрутки. По-голямата част от пътниците имаха лични предпазни средства и изразиха одобрение от зачестилите проверки.

Препълнени автобуси в София: Обезсмисля ли се носенето на маски?

Общинските полицаи сваляха от превозните средства пътниците без маски и им съставяха предупредителни протоколи. Сред нарушителите имаше и водачи.

Един от контрольорите, уловен от камерата ни в нарушение, беше изключително груб и арогантен. Собственикът на фирмата-превозвач се ангажира кондукторът да понесе наказание. А негови колеги пък настояха за повече проверки и контрол от страна на полиция и община.

От общината засега залагат на превенцията с предупредителни протоколи и предпочитат да не налагат глоби. Размерът на това наказание е 300 лв.

Планират се още по-масирани проверки вече с участието и на областната дирекция на МВР, и на регионалната здравна инспекция. Те ще се провеждат в ранните сутрешни часове, когато хората пътуват за работа и училище, и ще са в районите на гимназиите и университетите.

Автор: Росица Колева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водата в село Маленово потече след намесата на БНТ
Водата в село Маленово потече след намесата на БНТ
След срещата на върха в Брюксел: Лидерите се разбраха за повече координация в справянето с пандемията
След срещата на върха в Брюксел: Лидерите се разбраха за повече координация в справянето с пандемията