НОВИНИ

Нова порция решителни световни квалификации тази вечер

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:32, 15.11.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
нова порция решителни световни квалификации вечер
Слушай новината

Време е за предпоследния ден от световните квалификации в зона Европа, в който ще станат ясни още два отбора, които ще заслужат своето място на Мондиала в Катар 2022.

Най-интересна изглежда ситуацията в група С, където е и българският национален отбор. "Лъвовете" гостуват тази вечер на Швейцария, която е въвлечена в битка с Италия за първото място в класирането, което дава директна виза за Световното първенство. И швейцарци, и италианци имат по 15 точки преди последния кръг, като засега единствено по-добрата голова разлика дава аванс на европейския шампион преди тяхното гостуване в Северна Ирландия.

Решителните битки от група С ще може да проследите на живо в нашия ефир, като от 21.45 по БНТ 1 "трикольорите", водени от Ясен Петров излизат срещу Швейцария, а по същото време, но по БНТ 3, Северна Ирландия посреща Италия.

В група I интригата съществува само на хартия, тъй като вицеевропейския шампион Англия влиза в последния кръг с три точки аванс пред състава на Полша. "Трите лъва" се очаква да нямат проблеми срещу аутсайдера Сан Марино, като дори равенство би гарантирало на момчетата на Гарет Саутгейт място на Мондиала. За "Дружина Полска" пък не остава нищо друго освен победа над Унгария и надежи за чудо в Сан Марино в битката за първото място.

Последната група, от която ще се изиграят двубои тази вечер е група F. Тук ситуацията е напълно ясно, като Дания още преди месец си гарантира мястото на Световното първенство, докато 2-та позиция и мястото на баражите остана за Шотландия. Именно тези два отбора се изправят един срещу друг тази вечер в Глазгоу, а останалите два двубоя са Австрия - Молдова и Израел - Фарьорски острови.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вотът в чужбина: ДПС водят, "Продължаваме промяната" са втори
Вотът в чужбина: ДПС водят, "Продължаваме промяната" са втори
Пожар в хотел на Френската Ривиера, има ранени
Пожар в хотел на Френската Ривиера, има ранени