НОВИНИ

Пет години по-късно България отново вкара четири гола в един двубой

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:05, 09.09.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
пет години късно българия отново вкара четири гола един двубой
Слушай новината

През последните няколко години сякаш свикнахме националният отбор на България по футбол трудно да създава опасности пред вратата на своите опоненти и като резултат да отбелязва твърде малко голове.

Вчера обаче "лъвовете" напомниха на своите привърженици, че не са забравили как се бележат попадения, вкарвайки четири във врата на Грузия при успеха с 4:1 в приятелска среща.

За последно българският национален отбор беше толкова резултатен преди малко повече от пет години в мач срещу Люксембург от Световните квалификации за първенството в Русия.

На 6 септември 2016 г. приехме на Националния стадион "Васил Левски" страната от Великото херцогство в мач, който беше белязан от много голове, драма и обрати.

В крайна сметка българите измъкнаха победата с 4:3 след гол в редовното време на Александър Тонев, като до вчера това беше последния случай, в който родните национали отбелязаха четири гола в една среща.

От тогава насам "лъвовете" определено бяха пестеливи в предни позиции, а най-резултатния им двубой беше друга победа - 3:2 срещу Швеция през август 2017 г.

Успехът с 4:1 срещу Грузия също така беше и най-изразителната победа за България от март 2013 г., когато в София разбихме Малта с 6:0.

Любопитна връзка между двубоите с Люксембург и Малта е представянето на Александър Тонев, който освен че донесе победата срещу страната от Великото херцогство, реализира хеттрик срещу островната държава.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хаосът с пенсиите: Трети ден депутатите гласуват актуализацията на ДОО
Хаосът с пенсиите: Трети ден депутатите гласуват актуализацията на ДОО
КС ще допусне за разглеждане казуса с гражданството на Кирил Петков
КС ще допусне за разглеждане казуса с гражданството на Кирил Петков