НОВИНИ

Пик на COVID-19 в Москва - в ресторантите само срещу QR код

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
06:11, 28.06.2021 (обновена)
Чете се за: 01:40 мин.
По света
Слушай новината

В Русия продължава настъплението на третата вълна на COVID-19. Вчера в Москва бяха регистрирани 114 смъртни случая. Това е най-високата смъртност в руската столица от началото на пандемията. От днес в заведенията в руската столица може да се влиза само, ако човек е ваксиниран, преболедувал или с негативен PCR тест.

Кафенетата, ресторантите, баровете в Москва вече допускат само ваксинирани, преболедували COVID-19 през последните 6 месеца или клиенти с отрицателен PCR тест, направен до 72 часа по-рано. Ако посетителите не представят QR код, единствено могат да си вземат храна за вкъщи.

За да се ограничи разпространението на вируса, вече са забранени събиранията с повече от 500 души. Здравните власти се надяват, че с новите мерки ще овладеят заразата. Русия разработи две ваксини срещу COVID-19, но едва 18 милиона от 144-милионното население на страната е ваксинирано.

Продължава и масовата ваксинация, която засяга 60% от работещите в сектора на услугите.

Кметът на Москва предупреди, че Делта варианта на вируса е много по-тежък до досегашните. По думите на Сергей Собянин състоянието на пациентите може да се влоши за броени дни. Според него количеството антитела, необходима за защита срещу "индийския щам", е два пъти повече от това на щама "Ухан".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След вота: Поражение за крайната десница във Франция
След вота: Поражение за крайната десница във Франция
16 са новите случаи на коронавирус в страната
16 са новите случаи на коронавирус в страната