НОВИНИ

Предупреждение за опасно високи температури днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:26, 24.06.2021
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Още по-горещо в сравнение с вчера ще бъде днес.

Предупреждение за опасно високи температури със стойности над 35° е обявено в областите Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Враца, Монтана, Видин, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Стара Загора.

Преди обяд ще бъде слънчево. След обяд над източната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат от 30° в североизточните райони от страната до 39° в Югозападна България.

Предупреждение за опасно високи температури и утре в 16 области от страната за очаквани стойности над 35°.

В петък ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места слабо ще превали. Максималните температури ще са от 31° в североизточните до 39° на места в западните райони.

Слънчево ще е времето и по Черноморието. В следобедните часове ще се развие купеста облачност, но само на отделни места е възможно слабо да превали. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 29 - 31°. Температурата на морската вода е 20 - 22°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините ще бъде предимно слънчево, но след обяд на отделни места и ще прегърми. Ще духа умерен северен вятър.

Много горещо време не само у нас, навсякъде на Балканите и на Апенините, с предупреждение от първа, втора и най-високата - трета степен, код червено, за опасно високи температури. Причината - мощен пренос на горещ въздух от Африка, с който се пренася и сахарски прах, чиято концентрация ще остане повишена и у нас поне до събота.

През почивните дни слабо ще захладнее, а на места ще има и следобедни
превалявания и гръмотевици, с по-голяма вероятност в източните и планинските райони и на повече места в събота.

През новата седмица ще бъде слънчево и горещо, но не чак толкова, колкото днес, с понеделник валежи, придружени от гръмотевици, ще има на повече места, главно в източните и планинските райони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предсрочни избори: Лидерските битки в 8 МИР - Добрич
Предсрочни избори: Лидерските битки в 8 МИР - Добрич
Отстраненият шеф на МВР-Пловдив: Не съм взел отпуск, за да се прикривам
Отстраненият шеф на МВР-Пловдив: Не съм взел отпуск, за да се прикривам