НОВИНИ

Радостин Стойчев пред БНТ: Никога решенията на Матей не са били плод на някакви мои желания

радостин стойчев бнт никога решенията матей били плод някакви мои желания
bnt avatar logo
от БНТ
14:13, 23.07.2023
Чете се за: 04:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Радостин Стойчев беше специален гост в предаването "Арена спорт", в което коментира актуалните теми, свързвани с родния волейбол.

На първо място той поздрави тимът ни за мъже до 21 години, който спечели бронзовите медали на световното първенство в Бахрейн и прогнозира, че звездата на тима Александър Николов има всички данни да успее в спорта.

"Това е страхотно постижение, за което много се радвам. Това е един добър знак за българския волейбол и за спорта като цяло. Да, натоварихме ги с очаквания да станат шампиони, но и третото място е много добро постижение. Алекс Николов има всички данни и възможности да надмине своя баща. Той от много ранна възраст започна да играе на високо ниво и направи много силен сезон в Италия, въпреки че не му беше лесно", започна Стойчев.

Бившият селекционер на националния отбор коментира и отказът на Матей Казийски отново да играе за "лъвовете" и даде отговор на въпроса дали той би променил своята позиция относно скандалите от преди 10 години.

"Решението, както винаги е било на Матей. Той обикновено изслушва отсрещната страна, иска време да размисли и решава трезво. Смятам, че неговата позиция не се е променила вече 10 години. Никога неговото отказване не е било плод на някакво мое желание и до ден днешен си остава така. Ние също сме говорили по темата. Който го познава, знае, че Матей не се влияе от чужди съвети и мнения. Да, той ги приема, но решението е такова, каквото той е преценил", заяви наставникът на Верона в италианското първенство.

"Аз също не бих си променил моето решение. Категорично", допълни още той.

Волейболният специалист говори още за завръщането в националния тим на Цветан Соколов, както и за шансовете на "трикольорите" за добро представяне на Евроволей 2023.

"Със сигурност Цветан е един от най-силните диагонали в света. Той ще помогне на отбора да вдигне нивото си, но един играч не прави отбора. Успехът зависи от много компоненти. Аз не смятам, че всички очаквания трябва да са към него. До резултатите обаче има дълъг път и работа", категоричен е Стойчев.

"Не мога да кажа, че очаквам нещо конкретно. Всичко зависи от подготовката. Аз обаче съм далеч от отбора и затова няма как да имам някакви очаквания. Разбира се, пожелавам им успех и се надявам и да има и късмет", каза още той.

Накрая бившият треньор на Тренто и Модена разказа малко повече и за летните кампове за деца, които той организира съвместно с Матей Казийски.

"Тези кампове вече ги правим осма поредна година. Основната им идея е децата да спортуват навънка, да живеят здравословно и да ги научим как правилно да се хранят и да спортуват. Най-голямата ни цел е да възпитаваме децата и именно там срещаме най-големи трудности. С Матей отдавна си бяхме казали, че искаме да дадем нещо и след като не успяхме в националния отбор се насочихме в друга посока. Това ни струва много усилия и енергия, но ако дори 10% от децата тръгнат в правилната посока ние го считаме за успех", завърши Радостин Стойчев.

Цялото интервю с Радостин Стойчев, в което бяха засегнати още интересни теми, свързвани с родния волейбол гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ-СДС: Промените в Конституцията трябва да са одобрени от нас, ПП-ДБ и ДПС
ГЕРБ-СДС: Промените в Конституцията трябва да са одобрени от нас, ПП-ДБ и ДПС
Паднали дървета и разрушения във Видинско и Врачанско след снощната буря
Паднали дървета и разрушения във Видинско и Врачанско след снощната буря