НОВИНИ

Разбиха модерна нарколаборатория в село Румянцево

bnt avatar logo
от БНТ
16:35, 26.02.2021
5407
Чете се за: 01:42 мин.
Регионални
Слушай новината

Голяма модерно оборудвана лаборатория за производство на марихуана е разкрита в луковитското село Румянцево. Задържани са трима мъже, на които ще им бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Нарколабораторията е в луксозен имот в самото село, в близост до училището.

"След сериозни вложения има високотехнологични съоръжения за производство с цел разпространение на марихуана. В една от постройките са намерени около 1000 бройки в процес на производство, съседни постройки са били подготвени за разширяване на това производство, намерено е и немалко количество сухо вещество. В един от фризерите в една от постройките, с вместимост 300 литра, също е намерено сухо вещество, готово за реализация на пазара", каза окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Работата по разкриването на лабораторията е започнала по сигнал преди около два месеца. Специализираната операция е проведена късно снощи.

"Бяха задържани на място тримата мъже. Лабораторията е модерна, доста вложения има в нея", каза зам.-директорът на ГД "Национална полиция" старши комисар Калин Ленков.

По предварителна преценка в нелегалната нарколаборатория са вложени около 1 млн. лв., а откритата продукция е за около 500 хил. лв. Разследващите предполагат, че голяма част от продукцията най-вероятно се изнася в чужбина.

Автор: Дарина Найденова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Васко Василев с майсторско изпълнение - свири Вивалди на ски (ВИДЕО)
Васко Василев с майсторско изпълнение - свири Вивалди на ски (ВИДЕО)
Как ще гласуваме по време на пандемия: Правила и мерки за безопасност
Как ще гласуваме по време на пандемия: Правила и мерки за безопасност