НОВИНИ

Рецидивисти завързаха възрастен мъж и ограбиха близо 19 000 лв. от дома му

Крадците разхвърляха парите край пътя в опит да избягат от полицията

bnt avatar logo
от БНТ
15:11, 24.10.2023 (обновена)
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Гранични полицаи от ГПУ-Брегово задържаха трима извършители на грабеж. Снощи те нападнали 85-годишен мъж и му отнели близо 19 000 лева.

На 23 октомври към 22.30 ч. на пътя за видинското село Раковица автопатрулът на Гранична полиция е подал звуков и светлинен сигнал за спиране на лек автомобил "Мерцедес". Автомобилът е управляван от 42-годишен мъж от с. Студено буче, област Монтана. В колата са пътували още двама мъже – на 36 г. и 45 г.

При спирането на автомобила тримата мъже излезли и започнали да бягат, изхвърляйки български банкноти встрани от пътя. Граничните полицаи ги настигнали и задържали.

Снимки: МВР

На местопроизшествието и в мъжете са открити 18 790 лева. Служителите от ГПУ – Брегово са установили, че и тримата са криминално-проявени, а шофьорът е излязъл преди няколко месеца от затвора, където е излежал присъда за грабеж.

Тази сутрин е установено, че мъжете са извършили грабеж в село Макреш, област Видин. Снощи те нападнали в дома му 85-годишен мъж, заключили го и заграбили парите му. Тази сутрин възрастният човек успял да се освободи и да подаде сигнал в полицията.

Уведомена е районната прокуратура. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава съвместно с ОДМВР-Видин.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват схема за измами със земеделска земя с цел строеж на фотоволтаици
Разследват схема за измами със земеделска земя с цел строеж на фотоволтаици
Как продължава ремонтът на театър „София“? (Снимки)
Как продължава ремонтът на театър „София“? (Снимки)