НОВИНИ

Съдът в Разград остави в ареста испанския гражданин, убил съпругата си

bnt avatar logo
от БНТ
22:11, 17.12.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Разградският окръжен съд остави за постоянно в ареста Пабло Санчес, обвинен в убийство на съпругата си по особено жесток начин. Не беше уважено искането му да остане под домашен арест, за да се грижи за децата си. Съдът прецени, че той може да се укрие или напусне страната.

Мярката за неотклонение на Пабло Санчес беше гледана при закрити врата. В съдебната зала подсъдимият е казал, че съжалява за убийството на Силвия Петрова. Според данните по делото обвиняемият е разчленил трупа на съпругата си, за да го укрие, и първоначално не е признал за убийството. Прокуратурата настоя той да остане в ареста.

"Това деяние е изключително тежко, той няма постоянен адрес в страната, освен адреса, на който е извършено деянието. Той е с двойно гражданство - има мексиканско, има и испанско, което предполага възможността да се укрие", обясни зам. окръжният прокурор Емил Енчев.

Нови подробности: Испанският гражданин убил съпругата си в присъствието на трите им деца

В съдебната зала обвиняемият е заявил, че съжалява и че е загрижен за децата си, както и че със съпругата си често са имали конфликти.

"Като конфликтите са били главно относно отглеждането на децата и неполагането на достатъчно много грижи от майката за тях. Но тези конфликти няма как да оправдаят това деяние", каза адвокатът на Санчес Драгомир Павлов.

В момента децата са при родителите на майка си, но обвиняемият е поискал те бъдат отглеждани от неговите родители в Испания.

"Предстои тепърва да се установява кой ще полага грижи. А и две от децата са родени в Испания", каза зам. окръжният прокурор.

За случая е уведомена и Консулската служба на Испания.

Репортер: Даниела Василева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС ще поръча от "Пфайзер" 180 млн. дози ваксина срещу Омикрон
ЕС ще поръча от "Пфайзер" 180 млн. дози ваксина срещу Омикрон
Даниел Николов е 1/4-финалист в Милано
Даниел Николов е 1/4-финалист в Милано