НОВИНИ

Синът на Джо Байдън е с повдигнато обвинение за притежание на оръжие

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:15, 15.09.2023 (обновена)
Чете се за: 02:42 мин.
По света
Слушай новината

Отново проблеми със закона в навечерието на предизборната кампания в Съединените щати, този път в лагера на Демократите. Синът на президента Джо Байдън - Хънтър, ще отговаря пред съда по 3 федерални обвинения.

Байдън младши е обвинен в незаконно закупуване на оръжие преди 5 години.

Дългогодишно разследване срещу Хънтър Байдън приключи с 3 обвинения за президентския син. Федералният съд в Делауеър го обвини, че е излъгал, когато през 2018 година си е закупил огнестрелно оръжие.

Купувайки си пистолет Колт, Байдън младши попълнил декларация, в която заявил, че не злоупотребява с никакви незаконни субстанции. Самият той обаче години по-късно публично призна, че се е борил с наркотичната си зависимост и е употребявал кокаин. Според щатския закон максималната присъда за незаконно придобиване на оръжие е 25 години.

53-годишният Байдън е разследван и за бизнес сделки и укриване на данъци. Съдебните проблеми на Байдън младши са в основата на искания от Републиканците в Конгреса импийчмънт на президента.

Без да предоставят доказателства те заявиха, че докато Джо Байдън е бил вицепрезидент синът му е използвал името му, за да си подсигури работа в чужбина.

Докато представяше плана си за развитие на икономиката, президентът Джо Байдън лаконично коментира темата за делото на сина си.

"Знам, че има още много теми, по които бихме могли да дискутираме. Ще ми се да имах възможност да отговоря на всичките ви въпроси, но ако го направя ще си навлека много неприятности. Шегата настрана - изправихме се пред немалко трудности през изминалите години. Но Америка не се предаде. Тя никога не го прави", заяви американският президент Джо Байдън.

До повдигането на обвиненията се стигна, след като през юли се провалиха опитите за постигане на извънсъдебно споразумение. Въпреки това не се очаква Хънтър Байдън да получи максимална присъда, минимален е шансът и да влезе в затвора. Той е и първото дете на действащ американски президент, срещу което се води съдебен процес.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 250 000 души се нуждаят от спешна помощ след наводненията в Либия
Над 250 000 души се нуждаят от спешна помощ след наводненията в Либия
Старт на новата учебна година - над 57 000 първокласници влизат в класните стаи
Старт на новата учебна година - над 57 000 първокласници влизат в класните стаи