НОВИНИ

Софийската опера и балет ви кани на "Танго"

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
23:12, 12.05.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Още
Снимка: Софийска опера и балет
Слушай новината

Софийската опера и балет със специално посвещение за 100-годишнината от рождението на Астор Пиацола. Премиерният спектакъл "Танго" е сред основните събития извън Аржентина, посветени на годишнината. Премиерата е на 14 май.

Отложен, но още повече очакван и преживян от всички, замесени в магията на танца и недостижимата музика на Астор Пиацола. Спектакълът "Танго" ще ни въведе във вихрения танц, с музиката записана от самия автор.

Фактът, че Софийската опера отвори вратите си и реализира този прекрасен проект, основан на музиката на маестро Пиацола, с истински професионалисти, е чест и удоволствие за нас, каза Н.Пр.Алфредо Нестор Атанасоф, посланик на Република Аржентина в България.

Драматичната история с ярки образи, развити специално за изпълнителите излиза със смели решения на сцената на Софийската опера и балет.

Любовта е в центъра. Но любовта, която поражда противоречия, желания, стремеж. Достигане на истинската любов, която минава през много перипетии, събития, много емоционалност и действеност, каза Светлин Ивелинов - хореограф.

Главните роли са поверени на Марта Петкова, Кристина Чочанова и Никола Хаджитанев.

Много емоционален спектакъл, моята роля е прекрасна, споделя Марта Петкова.

Целият спектакъл е едно пиршество от емоции, техника, заряд, огън, признава Никола Хаджитанев.

"Танго" ще грейне и на трите летни сцени на Операта - в Панчарево, Белоградчик и новата сцена в Националния исторически музей.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До обяд слънчево време, след обяд валежи
До обяд слънчево време, след обяд валежи
Седми протест във Варна срещу изсичането на гората в Коджа тепе
Седми протест във Варна срещу изсичането на гората в Коджа тепе