НОВИНИ

Станимир Стоилов: Важно е да намерим пътя към победата

Станимир Стоилов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:11, 18.02.2023
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов се надява да види воля, характер и майсторство у играта на своите възпитаници.

Левски гостува на Пирин Благоевград в мач от 20-ия кръг на Първа лига в неделя, 19 февруари от 15.15 часа.

"Обикновено не съм фен на дългия цикъл без мачове. Такава е програмата и ние трябва да се съобразим. Доволен съм от фуболистите, тренираха сериозно през седмицата. Мисля, че са готови за мача. Важно е какво ще покажем утре на терена. Изключвам Илиян Стефанов, който беше болен, но днес вече е добре. Така че всички ненаказани хора, плюс Петрис, ще вземат участие в мача. Повече търсим решения защо не постигаме успеха, отколкото да ни обезверят резултатите. Всичко зависи от футболистите и какво ще покажат на терена. По-важно е да намерим пътя към победата. Трябва да проявим повече воля, характер и майсторство. Футболистите на Левски са на терена, за да решават задачите“, започва Станимир Стоилов.

Наставникът на "сините" се надява отборът да се върне на победния път след поражението от Черно море.

“В мача с Черно море, Левски загуби всичко. Загубихме и трите точки, и Цунами, и авторитет донякъде. Загубихме около 3000 - 4000 публика повече на стадиона. Футболният бизнес загуби много. Явно не можем да изчистим единомислието в тази тема и ще продължаваме по този начин. Не беше най-силният ни мач откъм воля и характер. Трябва да намерим себе си и да гледаме напред. Левски се нуждае от победи, за да върнем част от обичта и уважението на нашите фенове. Тези 6 месеца и повече, в които изчаквахме да видим какво ще се случи, се отразиха негативно на всичко. Хората чакаха спасител, клубът не предприемаше достатъчно активни действия в търсене на спонсори и инвеститори. Имаше пасуване и във входящи и изходящи трансфери“, каза още той.

Старши треньорът на столичани се надява, че идната седмица клубът ще засили конкуренцията в преден план с ново попълнение.

“Сега отново трябва да намерим път, по който “Левски“ отново да излезе от тази ситуация. Тя не е приятна, но трябва да помислим и да мобилизираме цялата левскарска общност. Трябва да намерим решение на най-важните проблеми. Ще се опитаме да поддържаме високо ниво на игра. Надявам се другата седмица да има повече яснота по сделката с евентуален нов футболист. От дълго време се опитаваме да създадем по-голяма конкуренция в нападение. Разговорите се водят от доста време. Надявам се другата седмица да намерим решение. Целта продължава да бъде намирането на млади играчи, които да носят добро ниво на терена и същевременно да имат цена. Засега се справяме добре с това. Мисля, че няма да продаваме. Ще търсим заедно с всички левскари решение на проблема, който ни виси", завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима от мигрантите, пострадали при трагедията в Локорско, остават в тежко състояние във ВМА
Трима от мигрантите, пострадали при трагедията в Локорско, остават в тежко състояние във ВМА
Затоплянето продължава и утре, температурите падат от понеделник
Затоплянето продължава и утре, температурите падат от понеделник