НОВИНИ

Стефан Савич: Голяма победа за нас

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:13, 25.03.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
стефан савич голяма победа нас
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Една от звездите на националния отбор на Черна гора Стефан Савич закономерно беше щастлив след успеха на "храбрите соколи" с 1:0 при визитата им срещу България в Разград на старта на квалификациите за Евро 2024.

Самият Савич, който беше и с капитанската лента преди влизането на Стеван Йоветич, изигра много стабилни 90 минути, като в края на редовното време се отчете и с една страхотна намеса, избивайки от голлинията изстрел на Георги Русев, за да съхрани победата на черногорците.

"Хубаво е, когато влезеш във втория кръг на квалификациите с три точки, защото никой на този терен няма да спечели лесно, повярвайте ми. Сега ни остават няколко дни да се освежим и да се подготвим за двубоя със Сърбия", сподели Савич.

"Голяма победа за нас. Знаехме, че в известен смисъл първият мач е решаващ и колко е важно да започнем с успех. Винаги е важно да започнем добре, много сме доволни. Щастлив съм за себе си и преди всичко за отбора. В крайна сметка спасих този удар и това беше истинска награда. Но е награда за усилията на целия отбор", допълни футболистът на Атлетико Мадрид.

Авторът на единственото попадение в срещата Никола Кръстович пък също отчете важната намеса на Савич, заявявайки, че именно бранителят и донесъл победата на тима.

"Първият гол от много в бъдеще за националния отбор, надявам се. Търпението най-накрая даде резултат. Спазихме всичко, за което се разбрахме в съблекалнята. В крайна сметка Савич ни донесе победата с това спиране на топката на голлинията, а не аз", казва Кърстович.

"Старите играчи казват, че духът в нашата съблекалня най-после се е върнал. Но видяхте, че няма как да победим, ако не се раздадем на 100 процента и повече дори. Беше тежко, защото българите вложиха много енергия", допълни нападателят, който вчера вечерта отбеляза дебютното си попадение за националния отбор.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отбелязваме Часа на Земята
Отбелязваме Часа на Земята
Председателят на руската Дума предложи дейността на Съда в Хага да бъде забранена в Русия
Председателят на руската Дума предложи дейността на Съда в Хага да бъде забранена в Русия