НОВИНИ

Тодор Неделев е бил изведен от интензивното отделение на болницата в Тбилиси

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:38, 12.06.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
бфс благодари всички оказали помощ тодор неделев
Слушай новината

Българският футболист Тодор Неделев е бил изведен от интензивното отделение на Университетската болница в Тбилиси, Грузия съобщиха от БФС.

На своя сайт централата публикува съобщение, в което уточнява, че Неделев е бил преместен в неврохирургично отделение, където ще остана под наблюдението на професор Шота Ингороква, който извърши и операцията на българския футболист.

Тодор Неделев получи тежка черепна травма при катастрофа с автобуса на националния отбор на България по футбол на път към хотела на "лъвовете" в Тбилиси, където тази вечер нашите момчета се изправят в мач срещу Грузия от турнира Лига на нациите.

Ето го и цялото съобщение, публикувано на сайта на БФС:

"Тодор Неделев бе преместен от интензивното отделение на Университетската болница в Тбилиси след претърпяната хирургическа интервенция. От днес полузащитникът ще бъде в неврохирургично отделение под наблюдението на проф. Шота Ингороква.

Самият професор, извършил операцията, сподели задоволството си от възстановяването на българския футболист, но не се ангажира с конкретни дати за неговото изписване от болницата. „Става дума за сериозна операция и в момента не трябва да прибързваме със сроковете. Най-важното е Тодор да бъде спокоен и да бъде оставен да се възстанови възможно най-качествено“, заяви проф. Ингороква.

Тодор Неделев е в съзнание и е напълно контактен. Днес той бе посетен от представители на Българския футболен съюз и щаба на националния отбор, както и от ръководството на грузинската федерация. В следващите дни при него ще пристигне дългогодишната му приятелка, а в Тбилиси ще остане и лекарят на националния отбор доктор Бисер Бочев, който ще следи състоянието на нашия футболист", написаха от Българския футболен съюз.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пирин обяви привличането на двама нови футболисти
Пирин обяви привличането на двама нови футболисти
Левски получи лиценз за евротурнирите за сезон 2022/23
Левски получи лиценз за евротурнирите за сезон 2022/23