НОВИНИ

Вижте какво се случи в европейските квалификации на 24 март (ОБЗОР)

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:26, 25.03.2023
Чете се за: 04:45 мин.
Спорт
вижте случи първия ден квалификациите евро 2024 обзор
Слушай новината

Вторият ден от квалификациите за Евро 2024 ни предложи нова порция интригуващи сблъсъци, като, разбира се, нашите погледи бяха насочени към Разград, където българският национален отбор прие Черна гора.

Група G

"Лъвовете" на Младен Кръстаич влязоха в срещата в серия от шест поредни двубоя без загуба, но за съжаление, успешната им серия бе прекъсната от "храбрите соколи", които победиха с минималното 1:0, възползвайки се от грешка в българските редици в 70-та минута. Трикольорите все пак имаха своите шансове да стигнат до точката, но в заключителните минути удар на Георги Русев бе изчистен от голлинията от страна на Стефан Савич и така нашите момчета претърпяха загуба на старта в кампанията по пътя към Евро 2024 в Германия.

В другата среща от нашата група изненади нямаше и Сърбия победи с 2:0 у дома тима на Литва, като точни за "плавите" бяха Душан Тадич през първата част и Душан Влахович в 53-та минута.

Група B

Най-дългоочакваната среща от тази група В противопостави един срещу друг Франция и Нидерландия на "Стад дьо Франс" в Париж. "Петлите", водени от новия си капитан Килиан Мбапе, не оставиха никакви шансове на своя съперник и го разбиха с 4:0, като именно Мбапе беше точен на два пъти, а по веднъж се разписаха Антоан Гризман и Дайто Упамакено. По този начин французите вгорчиха сериозно повторния дебют на Роналд Куман начело на "лалетата", които в края пропуснаха и дузпа чрез Мемфис Депай.

По същото време Гърция не срещна трудности при визитата си на Гибралтар и се наложи с класическото 3:0, като точни за южните ни съседи бяха Йоргос Масурас, Манолис Сиопис и Анастасиос Бакасетас.

Група E

В група Е фаворитите Чехия и Полша се изправиха един срещу друг още на старта, като на своя "Фортуна Арена" в Прага домакините започнаха ударно до 3-та минута вече водеха с 2:0 след попадения на Ладислав Крейчи и Томаш Чванчара. След почивката Ян Кухта вкара трети гол за своя тим преди Дамян Шимански да отбележи почетно попадение за гостите, с което бе фиксирано и крайното 3:1 в полза на чехите.

Междувременно, в другия двубой от тази група Молдова и Фарьорските о-ви завършиха наравно 1:1 в Кишинев, след като Мадс Микелсен даде аванс на гостите в 27-та минута, но малко преди края на срещата Йон Николаеску донесе точката за своя тим след точно изпълнена дузпа.

Група F

Националният отбор на Белгия стартира ударно при своя нов селекционер Доменико Тедеско, побеждавайки с 3:0 като гост състава на Швеция в среща от една от най-равностойните групи. На стадион "Френдс Арена" в Солна звездата на вечерта се казваше Ромелу Лукаку, който реализира своя трети хеттрик в кариерата си с екипа на "червените дяволи".

В другия мач от група Австрия надви с 4:1 у дома състава на Азербайджан, като две попадения за успеха реализира Марсел Забитцер, а по веднъж бяха точни Михаел Грегорич и Кристов Баумгартнер. Почетното попадение за гостите реализира Емин Махмудов.

Ето и всички резултати от европейските квалификации на 24 март:

Група G

България - Черна гора 0:1

Сърбия - Литва 2:0

Група B

Франция - Нидерландия 4:0

Гибралтар - Гърция 0:3

Група E

Чехия - Полша 3:1

Молдова - Фарьорски о-ви 1:1

Група F

Швеция - Белгия 0:3

Австрия - Азербайджан 4:1

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С час напред: Тази нощ се въвежда лятното часово време
С час напред: Тази нощ се въвежда лятното часово време
Байдън и Трюдо представиха обединен фронт срещу авторитарните режими
Байдън и Трюдо представиха обединен фронт срещу авторитарните режими