НОВИНИ

Войната в Близкия изток: Сражения в цялата Ивица Газа

bnt avatar logo
от БНТ
06:13, 04.12.2023
Чете се за: 01:52 мин.
По света
Слушай новината

Войната в Близкия изток - израелската армия вече води сражения по цялата територия на Газа. Съобщава се за активни бойни действия в района на втория по големина град в ивицата Хан Юнис.

Израел твърди, че при една от атаките е ликвидиран още един от командирите на Хамас. Тел Авив нареди поредна евакуация на цивилни граждани на юг. Районът вече е пренаселен. Призивите за напускане на определени райони бяха последвани от тежки бомбардировки. Поразен е бежанският лагер Джабалия.

Палестинската страна съобщава за множество жертви. Според представител на радикалната групировка Хамас в Газа няма сигурно място. По данни на ООН 1 милион и 800 000 палестинци в Газа са били разселени. Над 950 000 от тях се намират в 99 обекта на ООН в южната част на страната.

"Израелската армия продължава да разширява наземната си операция срещу цели на Хамас на територията на Ивицата Газа. Военните вече оперират във всички част от ивицата, където има центрове на Хамас. Битката се води лице в лице с терористите", заяви говорителят на израелската армия Даниел Нагари.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американски военен кораб е свалил дронове в Червено море
Американски военен кораб е свалил дронове в Червено море
Дъжд и сняг в часовете до обяд в Източна България
Дъжд и сняг в часовете до обяд в Източна България