НОВИНИ

Юлияна Янева съобщи, че е претърпяла операция след Игрите в Париж

Българската състезателка по борба е скъсала лабрум на едното рамо и обеща, че ще се завърне като "феникс".

юлияна янева претърпя поражение олимпийския дебют
bnt avatar logo
от БНТ
12:23, 20.08.2024
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Юлияна Янева е претърпяла операция, но възнамерява да се завърне на тепиха "като феникс". Това написа самата тя в Инстаграм девет дни след края на Париж 2024.

Българската състезателка по борба, която беше елиминирана на осминафиналите в категория до 76 кг на турнира по борба в Париж, е претърпяла операцията в края на миналата седмица.

"Скъпи приятели, най-накрая искам да отделя време, за да изкажа моите искрени благодарности на всеки един от вас за подкрепата и мотивацията, която ми дарихте. Благодаря ви, че бяхте неусетно до мен, макар и в онлайн пространството, но ме заредихте с енергията, от която имах нужда", пише Янева на профила си в Инстаграм.

"Докосването до Олимпиадата беше моята най-голяма мечта и аз я осъществих. Имах и още едно желание - да се върна с медал за България, но уви. Но това не означава, че не дадох най-доброто от себе си - тренирах безгранично, въпреки всички емоционални и ментални спадове, през които преминавах. Трябваше за много кратък период да се преборя и с килограми, които не успях да кача. Положих всички усилия и преминах през всички изпитания, но оставих следа в парижката столица - излизайки уверена, носейки българския дух в себе си", продължи тя.

"Благодаря на треньора ми за вярата му в мен и за всяка секунда, инвестирана в изграждането ми в професионална спортистка, отивайки на олимпийски терен. Благодаря и на първия ми треньор - Михаил Михов, че ме научи на фундамента на свободната борба и продължава да ми бъде опора в живота", каза още българската състезателка по борба.

"Благодаря на семейството ми и на приятелите, че изживяваха с мен всички мои емоции, но ме подкрепяха безпределно! Без вас нямаше да бъда това, което съм! Обичам ви!", заяви родната ни представителка.

"За съжаление обаче, историята продължава. Моят житейски път никога не е бил лек. Преди три дни преживях поредната операция в живота си - бях оперирана на едното рамо, поради скъсан лабрум. Тренирах с това скъсване вече цяла година, подготвях се за преборвания, квалификации за Олимпиадата, подготовка за Олимпиадата. Не ми беше въобще лесно, защото съм с още много контузии и операции на коленете, но аз съм човек, който никога не се предава. И отново ще се завърна на тепиха като феникс. Фениксът на българската борба!", завърши Юлияна Янева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Блинкен твърди, че Израел е подкрепил споразумение за мир, Хамас не са съвсем убедени
Блинкен твърди, че Израел е подкрепил споразумение за мир, Хамас не са съвсем убедени