НОВИНИ

Зеленски: Путин стои зад смъртта на Пригожин

зеленски посети украинските позиции бахмут поздрави военнослужещите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:55, 08.09.2023
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Слушай новината

Според Володимир Зеленски руският президент Владимир Путин стои зад смъртта на разбунтувалия се шеф на "Вагнер“ Евгений Пригожин, който загина в мистериозна самолетна катастрофа заедно с най-добрите си лейтенанти миналия месец, съобщи „TVP World”.

Украинският президент направи този коментар мимоходом на конференция в Киев, когато му беше зададен въпрос за руския президент, но не представи никакви доказателства в подкрепа на твърдението си.

"Фактът, че той (Путин) е убил Пригожин - поне това е информацията, с която всички ние разполагаме - също говори за неговата рационалност и за това, че той е слаб", каза Зеленски.

Кремъл твърди, че ще бъдат разследвани всички възможни причини за катастрофата. Москва нарече "абсолютна лъжа" предположението, че Путин е наредил смъртта на Пригожин и неговите хора.

Пригожин оглави кратък бунт в Русия, който представляваше най-голямото предизвикателство за управлението на Путин, откакто той дойде на власт през 1999 г. Това накара руския лидер да обвини авторите на пуча в "държавна измяна".

Много критици на Путин и руски бизнес магнати са загинали при мистериозни обстоятелства по време на 23-годишното му управление.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 разби Пирин Благоевград в приятелски мач
ЦСКА 1948 разби Пирин Благоевград в приятелски мач
Берое победи минимално Етър Велико Търново в контрола в Стара Загора
Берое победи минимално Етър Велико Търново в контрола в Стара Загора