НОВИНИ

Звезда на Литва обясни защо няма да играе срещу България

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:35, 15.06.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
звезда литва обясни играе българия
Снимка: БТА
Слушай новината

Една от звездите в литовския национален отбор по футбол Арвидас Новиковас изненадващо не попадна сред повиканите играчите за предстоящите два двубоя на неговия от европейските квалификации, а това очаквано предизвика редица въпроси в прибалтийската страна.

В средата на юни на литовците им предстоят две срещи от група G по пътя към Евро 2024, а в една от тях те са домакини на България, като срещата в Каунас е на 17 юни (събота) от 16.00 часа българско време и ще бъде излъчена НА ЖИВО по БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntsport.bg

Новиковас побърза да уточни, че решението той да не бъде част от групата за тези мачове е взето съвместно със селекционера Едгаргас Янкаускас.

"Треньорът ми се обади и говорихме за това. Решихме, че в този случай е по-добре да не ходя в националния отбор. Разбира се, че боли. Винаги съм ходил в националния отбор от 18-годишен. Не съм пропуснал мач, освен при контузия. Сега има неблагодарна за мен ситуация, защото не съм готов физически. Бях на почивка за две седмици и въпреки че играя добре с топката, все още не съм напълно готов физически. Ще бъде странно, все още ми е странно. Всички пишат: Защо не са те взели. Писна ми да обяснявам. За мен е странно, че съм здрав, но няма да отида в националния отбор", коментира 32-годишният състезател.

Друга от причините за липсата на Новиковас навярно е слабият му изминал сезон, в който той записа едва 13 мача, в които не отбеляза нито един гол. Трикратният носител на званието "Футболист №1 на Литва" все пак е оптимист, че все още имам какво да покаже на терена.

"Беше просто един нещастен сезон. Някои хора в Литва казват, че Новиковас е свършил за футбола. Но искам да ги успокоя, че не е така. Ще се върна на терена и ще се върна по-силен от преди", завърши Арвидас Новиковас.

В своята кариера за националния отбор на Литва офанзивният футболист има записани 64 мача и 12 гола.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 30 сигнала са получени в МВР след проливните дъждове в София и областта
Над 30 сигнала са получени в МВР след проливните дъждове в София и областта
Значителни валежи днес - ще вали ли през почивните дни
Значителни валежи днес - ще вали ли през почивните дни