НОВИНИ

120 членове на гангстерски банди са арестувани в Ню Йорк

Главният прокурор на Ню Йорк обяви, че са повдигнати обвинения срещу 120 членове на банди в Бронкс. Те са били арестувани при мащабна операция, титулувана от полицията като "най-големият арест на гангстери в модерната история на града.

Георги Петров
от Георги Петров
06:32, 28.04.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Арестуваните гангстери се числят към големите улични банди "Big Money Bosses" ("Би Ем Би") и "2Fly YGz" ("Ту Флай"), които са били в гангстерска война от почти десетилетие според областния прокурор за Манхатън Прийт Бхрара. Средната възраст на задържаните е 24 години. Прокурорът допълни, че задържаните престъпници са отговорни за безбройни актове на насилие по улиците на Северен Бронкс през годините.

Прийт Бхрара, прокурор за Манхатън: Днес завеждаме тези обвинения, за да могат всички нюйоркчани, дори тези, които живеят в общински жилища, да живеят живота, който заслужават - без наркотици, без оръжия и без бандитско насилие.

Сред жертвите на арестуваните са били членове на съперничещи им банди и невинни хора. От 120-те обвинени, 78 бяха задържани през последните 36 часа при координирани операции на нюйоркската полиция и Федералното бюро за разследване с участието на многобройни екипи и използването на модерна техника.

Бандата "Би Ем Би" действа локално само в Ню Йорк, а "Ту Флай" действа на цялата територия на Съединените щати. Сред обвиненията са 39 за убийства, както и за участие в престрелки, продажба на наркотици, кражби, опити за изнасилване, банкови измами, рекет, фалшификации и други. 17 от задържаните са предадени на федералното правосъдие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
14 загинали при обстрел срещу болница в Сирия
14 загинали при обстрел срещу болница в Сирия
С колко ще поскъпне водата в столицата?
С колко ще поскъпне водата в столицата?