НОВИНИ

Прокуратурата се самосезира по случая с доклада на ДАНС, публикуван в електронно издание

В студиото на сутрешния блок на БНТ заместник-градският прокурор Роман Василев съобщи, че прокуратурата днес ще се самосезира за справката с логото на ДАНС, публикувана в електронен сайт. За нея се твърди, че е част от секретния доклад на агенцията, за който тече разследване как е изнесен. Роман Василев коментира също, че е недопустимо секретни документи да се публикуват в сайтове и вестници.

прокуратурата самосезира случая доклада данс публикуван електронно издание
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
09:00, 27.10.2009
Чете се за: 13:05 мин.
У нас

В студиото на сутрешния блок на БНТ заместник-градският прокурор Роман Василев съобщи, че прокуратурата днес ще се самосезира за справката с логото на ДАНС, публикувана в електронен сайт. За нея се твърди, че е част от секретния доклад на агенцията, за който тече разследване как е изнесен. Роман Василев коментира също, че е недопустимо секретни документи да се публикуват в сайтове и вестници.

Според бившия председател на вътрешната комисия в парламента Минчо Спасов от НДСВ излизането на този доклад ерозира доверието в институциите. Бившият шеф на НСлС Атанас Атанасов определи случая като класическо активно мероприятие. Той заяви също, че прокуратурата и Дъжавната комисия за защита на класифицираната информация не са си свършили работата.

Във връзка с разследването за изтичане на информация по доклад на ДАНС се очаква днес да бъдат разпитани свидетели по случая. По информация на "По света и у нас" бившият премиер Сергей Станишев и бившият директор на агенцията Петко Сертов ще бъдат поканени да дадат показания днес, а бившият съветник в ДАНС Алексей Петров - до края на седмицата.

Знаете, на 24 октомври премиерът Бойко Борисов обяви, че Алексей Петров му е предоставил екземпляр от секретен доклад, който е бил изпратен на Сергей Станишев и не е трябвало да излиза от Министерския съвет. По случая прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за издаване на класифицирана информация.

Пълен текст на разговора в "Денят започва"

Водещ: Още веднъж добро утро. Аз съм Виктор Николаев. В интернет и в днешните вестници бихте могли да прочетете преспокойно т.нар. държавна тайна, въпросния доклад или справка, за който Бойко Борисов обяви, че бившият премиер Сергей Станишев е предоставил на лица, които са обект на самия текст. Смята се, че докладът е написан от Иван Драшков. Впоследствие Станишев го е дал, по различни твърдения или спекулации, не знам, на Петко Сертов. Прочетох вчера тези страници, които са публикувани. Финалните ги няма между другото. Сега търсим заместник-градския прокурор Роман Василев. Добро утро.

Роман Василев: Добро утро.

Водещ: Господин Василев, какво предприемате и всъщност проблемът в това ли е, че прочитаме за какво става дума, или проблемът е в съдържанието и нещата, които се твърдят вътре. Вие дали ще ги проверявате и...

Р. Василев: Първо, искам да ви кажа, че по отношение на доклада, който е представен от премиера Борисов на главния прокурор, същия може би миналата седмица, в четвъртък, г-н Велчев го изпрати на първоинстанционната прокуратура, това е Софийска градска прокуратура, и е образувано досъдебно производство за изтичането на класифицирана информация, т.е. по член 357. Във фазата на разследването ще бъдат проведени съответно разпити на свидетели, на лицата, които са били адресати на доклада, неговото движение, автентичността и прокурорите ще си направят своя извод с оглед наказателноправния аспект.

Водещ: Това за самото изтичане, казвате.

Р. Василев: По отношение на въпросната справка, която се намира в сайта на vsekiden, прокуратурата днес ще се сезира от самия сайт и ще се възложи проверка за това как въпросна справка с лика и с логото на ДАНС се намира в някой от сайтовете, тъй като все пак имаме и грубо погазване на дисциплината по движение на документи с класифициран характер.

Водещ: То във всички вестници го има, защото го има и в интернет. В смисъл самото публикуване не знам дали ще е обект толкова на вашата работа. Вие казвате, че ще се самосезирате?

Р. Василев: Това, което е специално изнесено в сайта и в днешните вестници, това ще е друга проверка, която прокуратурата ще извърши. Не може безпрецедентно да се намират копия от документи, които имат съответния гриф, в сайтове и във вестници, и да се разкарват из държавата и пространството.

Водещ: Всъщност ние виждаме, че тази държавна тайна е едно кълбо от змии и гущери между различни групи. Няма ли обаче да представлява за вас интерес и не ви ли трогват самите твърдения вътре като съдържание. Имам предвид данни за шантаж, за изнудване, за притискане на премиерски съветници.

Р. Василев: По този повод Градска прокуратура е работила преди това.

Водещ: И какво, и според вас нищо от изнесеното не отговаря на истината и няма данни за извършено престъпление. Заплахи за журналисти, връзки между Сретен Йосич и...

Р. Василев: Значи, нали разбирате, че най-малкото аз сега ще кажа какво точно е направено в ефир. Оставете ги компетентните органи да продължат своята професионална работа...

Водещ: Нали са го извършили това като проверка и резултатът е бил, че няма престъпление. Аз затова се учудих дали всичко това е проверено, което прочетох. Твърдите, че нищо от написаното не отговаря на истината там, където става дума за престъпление.

Р. Василев: По справка, която е извършила Градска прокуратура, когато е получена, е извършила проверки и няма, няма престъпление. Няма да коментирам какво точно, дали това е идентична или не е идентична справка, или дали са идентични нещата. Просто тази тема засега не е... няма да коментирам.

Водещ: Защото това е по-същественото - връзки между международно организирана престъпност, Сретен Йосич, български бизнесмени, политически амбиции, шантаж и въобще подслушване на премиерски съветници и натиск спрямо тях, за да се вземе конкретно решение на правителствено заседание.

Р. Василев: Нека, нека да оставим, пак казвам, професионалистите да си свършат работата и тогава може би ще стане ясно.

Водещ: Благодаря ви за участието. Роман Василев. Разбираме, че концентрацията на държавното обвинение е около това как се озовава класифицирана информация в медиите и се декласифицира. Добро утро на Атанас Атанасов и Минчо Спасов, които изслушаха и този разговор. Аз си мислех горе-долу, че има три варианта, вчера като го четох това. И трите говорят за кошмар, само че неявен. Ако това, което е написано, е вярно, е ужасяващо, ако е частично вярно, е не по-малко ужасяващо, а ако е манипулация и е измислено, също е ужасно, че някой сяда и пише, и манипулира, и че това е занимание на хора от ДАНС. Какво мислите, какъв е вашият прочит? Господин Спасов?

М. Спасов: Тъжна и скандална история, която разкрива в крайна сметка за какво отиват парите на данъкоплатците. Може би малко да освежим днешното вторнично утро, да ви разкажа един виц, един от любимите ми вицове за тайните служби. Служители на ФБР, на КГБ и на нашата ДАНС говорели и спорели къде нивото на секретност е по-голямо. Човекът от ФБР казал: нашите агенти работят в американски тип офис, на всички бюрата им са в едно помещение, но всеки си има парола на компютъра. Никой не знае какво работи другият. Руският агент казал: при нас има и физическо разделение, по двама са в стая, заключват ги, когато работят, и имат пароли на компютъра, никой не знае какво работи другият. Българският агент казал: нашият пък сам работи в стая и сам не знае какво работи. Затова нивото на секретност е най-високо. Струва ми се, че излизането на този доклад показва нещо, да не кажа трагично, но жалко, което ерозира доверието в институциите въобще.

Водещ: Тази институция не се е занимавала с национална сигурност, тя се е занимавала с интриги.

М. Спасов: Да, така излиза. Аз и снощи имах повод да кажа, че работата на ДАНС по принцип е да следи да няма щета за държавата от външни разузнавания, въведохме и допълнително задължения - за корупция във високите етажи, което по принцип би трябвало да е работата на МВР и на прокуратурата. Но така или иначе МВР беше разграден двор и в онзи момент се наложи по една или друга причина ДАНС да поеме част от тези ангажименти. В началото смятахме и се надявахме, че тя ще го свърши. Виждаме обаче, че това е прераснало в едни вътрешни борби, боричкания и икономически интереси...

Водещ: Според вас Иван Драшков ли е авторът на това нещо? Дава го на Станишев, Станишев го дава на Сертов. Такава версия се лансира, че това е пътят на справката...

М. Спасов: Най-вероятно, защото съдържанието на доклада показва обвинителен уклон спрямо другата страна в един вътрешен спор.

Водещ: В общи линии лошите излиза, че са, от този текст, ако човек го чете, Алексей Петров, Петко Сертов, Татяна Дончева, Стефан Гамизов, Харалан Александров. Вашият прочит какъв е?

М. Спасов: Аз вече се обърквам дали има въобще добри.

Водещ: Е, така излиза, ако го прочете човек. Затова се чудя дали е писан от г-н Драшков. И това ли е същността на конфликта? Две групи превръщат в заложник цялата държава.

Атанас Атанасов: Добро утро на вашите зрители. Вижте, не ме интересува какво пише в този доклад. Става въпрос за класическо активно мероприятие, чиято цел изобщо никъде не е написана. Преди около 2 седмици парламентарната комисия за контрол върху ДАНС след задълбочена проверка по скандала с "Галерия" приключи със заключение, в писмен вид, което заключение беше изпратено на всички институции, включително и на главния прокурор. В това заключение пишеше следното: Петко Сертов си е превишил правата, като без да има никакво основание е разпоредил да се открие "Галерия". Петко Сертов е извършил престъпление, като е разпоредил да се подслушват журналисти, без да има никакви данни за това. Алексей Петров, Хаджолов и не знам си кой са си превишили правата, когато са призовавали без основания, никакви основания, журналисти, граждани и са оказвали върху тях психически тормоз. Прокуратурата, вместо тук да хленчи по вашата телевизия, трябваше да се произнесе моментално по този доклад, защото той не произлиза откъде да е, а от парламента. Констатирани са данни за престъпление, извършено от бившето ръководство на ДАНС.

Водещ: Какво имате предвид под бивше ръководство - председателят или заместникът, защото става въпроса за поне...

Ат. Атанасов: Кой заместник?

Водещ: Иван Драшков.

Ат. Атанасов: Говоря за Петко Сертов, той беше председател, и неговото обкръжение. Сега, не ме вкарвайте в това...

Водещ: А по този новия текст?

Ат. Атанасов: ... Не ме интересува тази история с доклада. Аз ви казах какво се разиграва. Отклонява се общественото внимание от тежки престъпления, които са били извършвани там, и прокуратурата...

Водещ: От кого?

Ат. Атанасов: От бившето ръководство начело с Петко Сертов.

Водещ: Той иска да отклони чрез този нов скандал...

Ат. Атанасов: Чрез този скандал се отклонява вниманието от тяхната отговорност. Ето това се разигра в цялата тази история. Отделно искам да ви кажа, чета: да се закрие ли ДАНС? Няма да се произнасям по този въпрос, аз съм пристрастен. Има в България институция, която харчи на година около 10 милиона лева за своята издръжка, която се грижи за класифицираната информация и тя се нарича Държавна комисия по сигурността на информацията. Къде е тази държавна комисия? С какво се занимава тя? Няма ли някой да потърси отговорност защо тази институция, която по закон трябва да се грижи за опазването, за системата за опазване на класифицираната информация...

Водещ: Цвета Маркова.

Ат. Атанасов: ... какво е работила? Да, Маркова къде е? Или може би е вярна информацията, че си е осигурила протекции пред новата власт и ще остане в тази комисия? Ето тази комисия трябва да се закрие, а не тук да обсъждаме. Не може държавата да бъде...

Водещ: На кого е това активно мероприятие? Кой е бащата?

Ат. Атанасов: На тези, които имат интерес.

Водещ: Кои?

Ат. Атанасов: Винаги се поставя... Сертов и компания.

Водещ: Компанията да опишете как...

Ат. Атанасов: Ама, вижте, аз не съм писател, за да описвам. Оттук нататък нека всеки, който ни слуша, да си направи изводи. С това занимават българското общество. При условие, че идва бюджет, който ще бъде с 8 млрд. по-малък от тазгодишния, безработицата галопира и маса други проблеми има в държавата, всички вестници са пълни с това активно мероприятие, защото трябва да се избегне наказателната отговорност от една група хора, които си бяха разпасали пояса в ДАНС.

Водещ: Алексей Петров казва, че незабавно трябва да бъде арестуван Иван Драшков.

Ат. Атанасов: А аз пък казвам, че незабавно трябва да бъдат арестувани Петко Сертов и Алексей Петров. Какво от това? Въпросът е обаче в цялата тази история, че прокуратурата не си е на място, не си изпълнява задълженията, а участва в тези интриги.

Водещ: Участва?

Ат. Атанасов: Абсолютно.

Водещ: С какво участва?

Ат. Атанасов: С това, че не взема адекватни мерки, а тогава, когато е сезирана, и то на ниво, за извършени престъпления, тогава, когато преди една година били проверявали този доклад и нямало нищо, тогава мазали, сега се чудят как да прикрият това, което са мазали.

Водещ: Съдържанието вярно ли е според... по ваша информация?

Ат. Атанасов: Нямам представа. Аз не съм работил там, за да знам дали е вярно това съдържание.

Водещ: Споменава се и вашето име в един пасаж, в който се твърди, че сте бил използван, за да драснете клечката при предния скандал, когато Татяна Дончева е знаела, че е обект на подслушване. Заедно с г-н Спасов бяхте отишли една вечер в МВР и тя откри или може би трябваше да открие, че е обект на интерес заради свои разговори.

Ат. Атанасов: Аз не съм ходил в МВР. Не бях в тази група. Ясна е ролята на Дончева при скандала с "Галерия", когато...

Водещ: Не е ясна. Какво е ясно?

Ат. Атанасов: Е, тя беше фронтмен, или фронтуоман.

Водещ: На кого?

Ат. Атанасов: На атаката тогава, на тогавашното ръководство, за да могат да бъдат отстранени неудобни служители в ДАНС. И понеже единият от тези служители, които бяха отстранени, сега е шеф на ДАНС, и всичкото това нещо се организира. Не може да бъде виновно сегашното ръководство на ДАНС за безобразията, които е вършило бившето, просто правило.

Водещ: Какво мислите, г-н Спасов? Наясно сте.

М. Спасов: Мисля, че след като цялото българско общество е занимавано с темата за най-тайната организация в държавата, имаме голяма пробойна. За конкретните факти не знам дали има смисъл да се връщам, защото те бяха публикувани в пресата. Аз навремето отказах вътрешната комисия да бъде използвана като инструмент за кадруване по такъв начин, какъвто...

Водещ: От кого?

М. Спасов: Ами, идеите на г-жа Дончева този скандал да бъде, така, раздухан, за да бъде използван за кадрови промени. Имаше такива позиви тогава и от Янев. Аз категорично и по медиите тогава се противопоставих, че работата на ДАНС не е да се занимава с вътрешните си конфликти, скандали, от които намирисва на манджа, и то с неприятен вкус, а трябва да работи, ако ще работи, за националната сигурност. При това положение нека да видим какво предстои. За мен три хиляди човека, които консумират над 100 млн. годишно бюджет, да се занимават с тези неща, извинете, но ми идва малко нанагорно.

Водещ: А ролята на Стефан Гамизов каква е, тази митична фигура?

Ат. Атанасов: На шаман. Това му е ролята. Някакъв своеобразен роден Кашпировски, който е близък на тази група. Между другото, проверявайки в интернет, се установява, че ако адресът на ДАНС е "Черковна" 4, адресът на... седалището на фирмата на Гамизов е "Черковна" 6.

Водещ: Тази близкост в адреса за какво говори?

Ат. Атанасов: Ама, не знам дали съм точен в това. Не, не, там нещо в съседство се работи. Ами, въпросният Гамизов...

Водещ: По-удобно е мястото или какво?

Ат. Атанасов: Не знам дали е удобно. Вижте, самият Гамизов излезе да обяснява, че е предлагал на Станишев, на Петко Сертов и на правителството проект за реформа в специалните служби - на едно много тайно място в света да се създаде една служба, която да работи за България, само дето не каза колко пари е поискал от правителството за тази реформа.

Водещ: Той каза, че със собствени средства, в интервю за "24 часа" днес, се е занимавал със звено, което от 50 на сто души според плана е нараснало, и то е трябвало, това тайно звено, да реши проблемите в България с корупцията.

Ат. Атанасов: Вижте, няма да се занимавам с този човек, ще направя едно сравнение. И между другото за съжаление то рефлектира в партията на г-н Минчо Спасов. Г-н Гамизов има сходна роля като Красьо Черния, разбирате ли? Защото Милчо Ковачев ли, как се казваше министърът на енергетиката във вашето правителство?

Водещ: Милко.

Ат. Атанасов: Милко Ковачев. Него трябва да го питате за проектите на Гамизов в енергетиката и какво разбира от това. Оттам са нещата. Но личи си, че става въпрос за координирано поведение на една група хора, които са уплашени от това, че би следвало срещу тях са се предприемат действия...

Водещ: Сега.

Ат. Атанасов: ... от прокуратурата. И аз отново питам - къде е държавната комисия по сигурността на информацията и къде е прокуратурата? Защо прокуратурата не се произнася по доклада на парламентарната комисия за безобразията по "Галерия"? Защо няма образувани досъдебни производства срещу Петко Сертов за "Галерия" за образуването и за подслушването на журналисти? Вие сте особено чувствителни. Журналистите по "Галерия" са били подслушвани без никакво основание. Защо са призовавани хора на "Черковна" и върху тях е оказван психологически натиск от служители, които не са имали функции за това? Ето на тези въпроси трябва да отговори прокуратурата.

х х х

Водещ: Да отделим малко време и за един друг сюжет. Става дума за изказване вчера на Цветан Цветанов, че всъщност една от целите на бившето ръководство на ДАНС е била, така да се каже, една архитектура на българския парламент - да се създаде група от 30-40 народни представители, която да играе ролята на нещо като патерица може би, да имаме тройна коалиция плюс помощник. Между другото си извадих вчера един цитат от 20-21 юли, "Медиапул", Румен Овчаров пред столичния червен актив, с въпрос: кой кога измисли, че създаването и подпомагането на РЗС ще ни помогне, можем да задаваме въпроси за политическото генно инженерство. Може ли да кажем, че службите...

Ат. Атанасов: Като е политическо, защо е генно, нали, това малко странно ми звучи. На всички хора, които отблизо се интересуват от политика в България, е известно, че РЗС беше мощно подкрепяна от старото ръководство на ДАНС в предизборната кампания. Не случайно Яне Янев, който се изявяваше като остър опозиционер срещу Станишев, с всички средства подкрепяше тогавашното ръководство на ДАНС. Сега е на съвсем обратна позиция.

Водещ: Твърдите ли, подкрепяте ли тая версия, че това бил замисълът - групата да не е 10, а 30 души...

Ат. Атанасов: Разбира се.

Водещ: ... да бъде тройна коалиция плюс.

Ат. Атанасов: Много мощно се работеше за това РЗС да влезе с много депутати в парламента и не се знаеше на коя страна ще наклони.

Водещ: Обаче е странно, защото помним взаимоотношенията му с НДСВ. За да се създава проект "Тройна коалиция плюс РЗС"... Само за момент, редакторите ми дават знак, че Роман Василев иска може би право на отговор. Чул е какво сте казали. Г-н Василев, слушаме ви.

Р. Василев: Искам само да уточня, може би г-н Атанасов не ме разбра правилно. След като е изпратен докладът от комисията за контрол на ДАНС, прокуратурата е образувала досъдебно производство на същия ден по отношение за "Галерия". Но няма да ставаме източник на информация пред медиите, просто трябва да се знае, че прокуратурата никога не е мрънкала и хленчила, а си изпълнява задълженията и работи професионално и последователно. Благодаря ви.

Ат. Атанасов: Г-н Василев, позволете ми да съм достатъчно информиран човек и когато твърдя нещо, да знам какво стои зад него. Срещу кого образувахте досъдебното производство? Защо не е образувано срещу Сертов и срещу Алексей Петров?

Водещ: Прекъсна връзката. Г-н Спасов?

М. Спасов: Връщам се на темата за генното инженерство. Ще цитирам по памет доцент Георги Лозанов, който има много по-добър изказ от мен. Той беше казал, че кръстоската между грачещ гарван и пощенски гълъб ражда Франкенщайн. Станахме свидетел на такъв Франкенщайн, слава богу, че той не беше достатъчно голям и силен, за да свърши работата, за която беше предназначен.

Водещ: Вие не знаете ли, че има такъв сценарий?

М. Спасов: Аз лично дължа 11 лева на една политическа личност в България, именно защото си позволих да разкрия този сценарий. Така или иначе...

Водещ: Не разбрах само тези 11 лева, нещо като...

М. Спасов Имаше дело на Яне Янев срещу мен по повод на моето изказване, че той е прекалено близък с ДАНС, че тези неестествени връзки, с които той си позволяваше да заплашва своите опоненти с ДАНС...

Водещ: Много сложно стана.

М. Спасов: ... не са типичен пример за добра политика.

Ат. Атанасов: Няма нищо сложно.

Водещ: Много сложно стана. Може ли да очертаете, поне аз като всеки един, може да ви звучи инфантилно, но драгият зрител, винаги като гледа един филм, иска да разбере кои са добрите и кои са лошите. Обърквам се.

Ат Атанасов: Не е моя работа да се произнасям кои са добрите и кои са лошите.

Водещ: Ами... Да очертаем малко...

Ат. Атанасов: Вижте, разбита е държавата, разнебитени са институциите.

Водещ: Да не би това да е сценарий просто да се закрие ДАНС, има и такава версия, и всичко да отиде в ръцете на сегашния МВР шеф? Има и такава версия или?

М. Спасов: Може и така да е.

Ат. Атанасов: Има желание явно да се закрие ДАНС, не знам точно от кого обаче. Аз пак поставям тук въпроса на масата - защо, след като в държавата има институция, създадена по закон да контролира системата за класифицирана информация, никой не я пита тази комисия, а всичко е насочено към ДАНС. При условие, че ДАНС е технология от опазването на класифицираната информация, а върховният орган е ДКСИ.

Водещ: Технология, но когато на върха, бившия или настоящия връх на ДАНС, оттам като тече информацията, не знам ДКСИ какво може да направи.

Ат. Атанасов: А вие откъде сте сигурни, че оттам е текла тая информация.

М. Спасов: Не, нека да видим какви са правомощията. ДКСИ създава правилата, а спазването на правилата ги следи прокуратурата, ДАНС. Това е истината.

Водещ: Добре.

Ат. Атанасов: Г-н Спасов, понеже Цвета Маркова е ваше назначение, разбирам вашата позиция. Спомнете си какво пише в закона. Това е институцията, която контролира спазват ли се правилата.

М. Спасов: Именно спазват ли се правилата...

Ат. Атанасов: Е, реагиала ли е ДКСИ?

М. Спасов: Всеки, който е получил достъп до класифицирана информация...

Ат. Атанасов: Служителят по сигурността на информацията във всяка една институция...

М. Спасов: ... и го е нарушил, той трябва да отговаря пред прокуратурата. Защото санкционираща функция има прокуратурата за този, който нарушава.

Ат. Атанасов: Ама служителят...

Водещ: Някой ще има ли...

Ат. Атанасов: Вижте, между другото, тази ДКСИ крайно време е да се закрие, защото 10 милиона са много пари. Осем години съществува благодарение на едно законово инженерство от вашата партия - пълна щуротия е това.

Водещ: Добре, само да завършим.

Ат. Атанасов: И вижда се сега, днес се вижда безсмислицата от тази комисия.

Водещ: Някой ще каже ли само какъв е редът... Станишев не го ли е върнал този прословут документ, от който тръгна целият скандал. Понеже има някакви специални правила там, с подписи, с тетрадка, с плик, с четене, с връщане, в Бяла Слатина е обяснявал едни неща.

Ат. Атанасов: Следващият епизод от този сценарий е разпитът на Станишев, това ще гледаме след няколко дена. Пак ще имате тук обсъждане...

Водещ: Коментатори, да.

Ат. Атанасов: ... как се явил Станишев, какво казал. Да го извикат своевременно, пък да обясни какво е направил Станишев. И между другото, след като избираме такива инфантили за ръководители на държавата, ей това се случва.

Водещ: Само без... може да ви заведат дело за обида.

Ат. Атанасов: Да ми заведе. Аз ще докажа, че е инфантил. Това му е големият проблем на него. И за това, че последните 4 години беше управлявана държавата от такъв човек.

Водещ: Да, към финал, да.

М. Спасов: За да стигнем до финала, нека да се върнем пак с това за какво отиват парите на данъкоплатците. Българинът иска неговите пари, които дава за ред и сигурност, да отиват, за да бъде намалена корупцията.

Водещ: Иска, ама няма - нека така да завършим засега.

М. Спасов: Иска, но по този път очевидно не става, и трябва да видим по какъв начин, какви са били добрите практики, когато това се е случвало. Но това е може би тема на друг разговор.

Водещ: Добрите са сега в кавички. Благодаря ви. Минчо Спасов, Атанас Атанасов, Роман Василев участваха в този разговор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge

Още У нас

Били ли са изгонени неправомерно туристи от хижа "Иван Вазов"?
Били ли са изгонени неправомерно туристи от хижа "Иван Вазов"?
21:09, 05.09.2024
Чете се за: 04:00 мин.
Година по-късно: Как се възстановява Царево година след наводнението
Година по-късно: Как се възстановява Царево година след наводнението
20:31, 05.09.2024
Чете се за: 04:47 мин.
Частни фирми създават монопол върху буферните паркинги за тирове у нас
Частни фирми създават монопол върху буферните паркинги за тирове у нас
20:18, 05.09.2024
Чете се за: 03:32 мин.
За четвърти път: Товарен влак причини пожар на жп линията Розино - Кърнаре
За четвърти път: Товарен влак причини пожар на жп линията Розино - Кърнаре
20:10, 05.09.2024
Чете се за: 00:30 мин.
Непълнолетни масово продължават да купуват вейпове и електронни цигари
Непълнолетни масово продължават да купуват вейпове и електронни цигари
20:03, 05.09.2024
Чете се за: 03:27 мин.
Интензивен трафик в Югозападна България заради поредицата почивни дни
Интензивен трафик в Югозападна България заради поредицата почивни дни
19:27, 05.09.2024
Чете се за: 00:32 мин.
Владимир Маринов е новият директор на бургаската полиция
Владимир Маринов е новият директор на бургаската полиция
19:19, 05.09.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Проблемите в БДЖ не могат да се решат с вълшебна пръчица, каза транспортният министър
Проблемите в БДЖ не могат да се решат с вълшебна пръчица, каза транспортният министър
19:04, 05.09.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Калин Вельов става заместник-министър на културата
Калин Вельов става заместник-министър на културата
18:31, 05.09.2024
Чете се за: 04:02 мин.
Какво отговори Пеевски за искания му имунитет от "Да, България"
Какво отговори Пеевски за искания му имунитет от "Да, България"
18:17, 05.09.2024
Чете се за: 03:50 мин.
Задълбочават се правните абсурди около регистрациите на ДПС и БСП за изборите
Задълбочават се правните абсурди около регистрациите на ДПС и БСП за изборите
18:02, 05.09.2024
Чете се за: 08:30 мин.
306 000 заявления за помощ за отоплителния сезон са подадени до момента
306 000 заявления за помощ за отоплителния сезон са подадени до момента
17:30, 05.09.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Топ 24
Най-четени
Розови таскита - само за жени
Розови таскита - само за жени
Днес се очаква ЕК да отпусне още 300 млн. евро на България
Днес се очаква ЕК да отпусне още 300 млн. евро на България