НОВИНИ

35 загинаха при експлозия на пазар в Северозападен Пакистан

При самоубийствения атентат на оживен пазар по време на празник в Северозападен Пакистан загинаха най-малко 35 души, а десетки други са ранени, предаде Ройтерс, цитирайки правителствени представители.

bnt avatar logo
от БТА
14:14, 23.11.2018
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Експлозията в град Клая, окръг Оракзай край границата с Афганистан, е била предизвикана от мъж, който се врязал с мотоциклет в множеството и се самовзривил. Тя станала почти по същото време, когато трима нападатели се опитали да щурмуват китайското консулство в южния град Карачи. Загинаха двама полицаи, както и нападателите. Отговорност за атаката в Карачи пое сепаратисткото движение "Армия за освобождение на Белуджистан".

;

Нападението срещу консулството изглежда не е свързано с атентата на пазара. Представител на властите каза за Ройтерс, че нападението в Клая е извършено по време на празник, организиран всеки петък и в който участват различни религиозни общности. Според говорител на местната полиция повечето от жертвите са от малцинството на мюсюлманите шиити. По-рано бе съобщено и за убити двама представители на сикхското малцинство. Загинали са и двама души от силите за сигурност.

Пакистанският премиер Имран Хан заклейми бомбения атентат и го нарече "акт на тероризъм".

До момента никой не е поел отговорност за атаката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва акция срещу нарушителите, които се движат в бус лентите
Започва акция срещу нарушителите, които се движат в бус лентите
Горанов и Домусчиев коментираха проверката на Цацаров за жилището на министъра
Горанов и Домусчиев коментираха проверката на Цацаров за жилището на министъра