Арести след вчерашния погром в столично заведение

Двама души бяха задържани след погрома в столично заведение снощи. Няма пострадали клиенти и служители на заведението. Арестуван е и съдружник на собственика на бара, а петима се издирват. Основната версия, по която работят разследващите, е за неуредени бизнес отношения.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов Екип на "По света и у нас"
17:29, 13.08.2019
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Всичко започва малко преди 18 ч. вчера, когато шестима мъже влизат в заведение на столичната улица "Тодор Каблешков", сядат на една маса и си поръчват питиета. Около 30 минути по-късно започват да чупят маси и столове, а с ножове да разрязват меката мебел. За инцидента се разбира часове по-късно, когато собственикът на заведението публикува в социалните мрежи записи от охранителните камери.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Самият собственик можеше първо да ни подаде сигнал на нас, а след това да качва записите в социални мрежи и т.н. Мисля, че МВР трябва да се грижи за реда, а не те да си решават нещата чрез социални мрежи.

Сигнал за инцидента в МВР не е подаден. Полицията се самосезира по разпространените записи и изпраща на място патрул на 6-то районно, а след това и разследващи.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Тъй като е недопустимо в 2019 г. да се случват такива неща в заведение, което се посещава от много хора в столицата, тези време отдавна са отминали.

Собственикът на заведението Емил Лазаров обяснил, че нападението е поръчано от негов бизнеспартньор в строителна фирма на име Красен Кръстев. Между двамата имало финансов спор, който е довел до тази саморазправа. Съдружникът на Лазаров е арестуван.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Ако имат някакви неуредени бизнесотношения, има законов ред, има съд, към който те могат да се обърнат и да ги решат. По този начин няма да стане и държавата ще отговори с всички възможни средства, които позволява законът.

Цветомир Томов, един от физическите нападатели в заведението, е задържан. Останалите петима се издирват и ще им бъдат повдигнати задочни обвинения за хулиганство, унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нов горски пожар избухна на остров Гран Канария
Нов горски пожар избухна на остров Гран Канария
От БДЖ показаха локомотив, изрисуван с графити от Насимо
От БДЖ показаха локомотив, изрисуван с графити от Насимо