НОВИНИ

Дарения от цялата страна и чужбина в помощ на децата от с. Дисевица

Хора от цялата страна и от чужбина изпращат дрешки, обувки и играчки за децата от плевенското село Дисевица. В дните преди Коледа кметството в селото и Националното сдружение на сираците отправиха в социалните мрежи призив за помощ за децата от детската градина "Вит", които са със скъсани дрехи и обувки. Голяма част от децата са от многодетни семейства с безработни родители.

bnt avatar logo
от Ирена Николова
12:46, 02.01.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Кабинетът на кмета вече е препълнен с пакети с дрехи, обувки и играчки, изпратени по куриер или донесени лично. Мъж от София подарил 43 чифта нови зимни обувки - колкото са децата в детската градина.

Пламен Бешков, кмет на Дисевица: От цяла България ни помагат хора, български общности от чужбина - от Англия, от Испания, от Америка, от Израел, от Щатите също. От много места.
Красимир Петков, баща на 9 деца: Да се поддържат децата, да докарат тука нещо, да могат да се обличат децата, да ходят на училище.

Почти всички деца в селото растат в бедни семейства. Близо 100 са в детската градината "Вит" и в местното начално училище, други учат в Плевен и близките села.

Анастасия Маринова казва, че единственият й доход са детските надбавки.

Анастасия Маринова, майка на три деца: Отиваме по къра, изкарваме колкото за един хляб, за една храна. Да можем да преживеем. Няма работа, няма нищо.

След като всички 450 деца в Дисевица получат дрехи и обувки, останалите ще бъдат занесени на бедни семейства в други села в община Плевен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството одобри структурни промени в Агенция Митници
Правителството одобри структурни промени в Агенция "Митници"
Смелостта да си приемен родител: Кои са хората с мисия?
Смелостта да си приемен родител: Кои са хората с мисия?