НОВИНИ

Два протеста против бежанците в Берлин

Атаката на коледния базар предизвика разделение в германското общество. Снощи в Берлин се проведоха два паралелни протеста по време на бдение в памет на жертвите. Първи по улиците на града излязоха защитниците на бежанците и мира. Националистите от своя страна изразиха позицията си срещу мигрантите.

bnt avatar logo
от БНТ
11:23, 22.12.2016
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Под надслов „Любов вместо омраза" стотици изпълниха пространството до мястото на атаката и издигнаха символично нарисувани червени сърца. Те призоваха сънародниците си да не обвиняват определена етническа общност за случилото се на Коледния базар в Берлин.

На метри от тях протест имаше и на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия", позната със своята омраза към бежанците. Присъстващите обвиниха правителството за миграционната политика, която води.

"Правителството трябва да се оттегли и Европа да бъде прекроена. Не може да продължава така. Тази неефективна миграционна политика трябва да спре, защото съзнателно каним тероризма в страната ни. Не може да продължава така."

Протести за и против мигрантите имаше и на други места в града. Мерките за сигурност в германската столица продължават да са високи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анита Мейзер се призна за виновна в съда
Анита Мейзер се призна за виновна в съда
Будни на пътя – професионалните съвети на Румен Дунев
Будни на пътя – професионалните съвети на Румен Дунев