НОВИНИ

Делян Добрев: Предсрочните избори няма да пренаредят парламента много

Депутатът от ГЕРБ, Делян Добрев заяви в студиото на "Денят започва", че ГЕРБ, РБ и ПФ са били много близо до постигане на съгласие за съставяне на кабинет. Според него, предсрочните избори няма да пренаредят парламента по много различен начин.

bnt avatar logo
от БНТ
08:49, 22.12.2016
Чете се за: 01:11 мин.
У нас
Делян Добрев: "Много близки ни бяха позициите. Имаше някой разминавания в детайлите, но те не бяха непреодолими. По-скоро в нашата партия надделя мнението, че трябва да има предсрочни избори, защото хората ги очакват. Аз бях на обратното мнение - не ни трябват избори през месец април. Едни предсрочни избори няма да пренаредят по кой знае какъв различен начин парламента. Вероятно ще трябва пак да се съставя коалиция."

Добрев смята, че е била нужна още малко воля от страна на преговарящите за да се стигне до споразумение.

Делян Добрев: "По темата с пенсиите имаше спорове, но не мисля, че това не би провалило усилията за сформиране на правителство, ако имаше достатъчно добра воля от всяка една от преговарящите партии. Имаше компромисен вариант, който устройваше всички. В един момент обаче едната страна каза той не е достатъчно добър за нас, другата каза ние пък защо въобще ще правим компромиси и така се стигна до връщането на третия мандат."

Той смята, че президентските избори са били използвани от някой партии за предизборна кампания за парламентарни избори.

Делян Добрев: "По време на кандидат президентската кампания се чуха много тези от страна на кандидат президентите по отношение на пенсиите, доходите и по тема на сигурността. Неща, за които президента няма никакви функции. Президентската кампания се превърна в предизборна кампания за парламентарни избори. Това донякъде обърка хората. Аз не мисля, че резултатите от президентските избори са вот на доверие или недоверие към правителството. По-скоро те отразиха вижданията на хората как си представят бъдещия президент на България. Според мен подкрепата в правителството я имаше и преди и след президентските избори. Очакваме избори през април и ще се готвим за това."
Делян Добрев: "Вероятно ще се наслушаме на обещания, които няма да бъдат изпълнени. Кампания, в която никой няма да ни обясни как ще се случат обещанията. Ние не даваме такива обещания. Не сме си позволи да бъдем популисти. Ако вземете предизборната програма на ГЕРБ от 2012 или 2014 ще видите, че там няма празни обещания. Повечето от нещата са изпълнени. Ако имахме още две години сигурно щяхме да изпълним всичките."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Миньор е загинал тази сутрин в рудник Бобовдол
Миньор е загинал тази сутрин в рудник "Бобовдол"
Атака срещу политик в Афганистан
Атака срещу политик в Афганистан