НОВИНИ

Феновете на Борусия (Дортмунд) приеха в домовете си тези на Монако

Инцидентът с автобуса на Борусия (Дортмунд) обедини феновете в германския град. При това спонтанно. Гостуващите привърженици на Монако изразиха подкрепата си към домакините, докато запалянковците на Борусия решиха да отворят домовете си за гостите.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
17:17, 12.04.2017
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Подкрепата за отбора на Борусия (Дортмунд) от страна на феновете на Монако започна още на стадиона.

Германските запалянковци също показаха защо спортът обединява хората в трудни моменти. Тъй като заради инцидента мачът беше отложен за днес, много от гостите Монако трябваше да останат още една вечер в западногерманския град.

Макс Маркети, фен на Борусия (Дортмунд): "Феновете се държаха брилянтно, тези на Монако също. Те са дошли от много далеч. Не знам дали повечето от тях ще се приберат или ще останат за мача, но всички твърдо подкрепят играчите. Това беше атака срещу нашето семейство".
Марейке Балзер, фен на "Борусия Дортмунд": "Мисля, че трябва да подкрепим феновете на Монако. Вчера ни попитаха дали знаем свободни хотели, наистина е трудно да се намери място за нощувка за такъв кратък период".

В социалните мрежи се появиха снимки, на които се вижда как голяма част от феновете на местния отбор отвориха домовете си за гостите и им предложиха да пренощуват безплатно. Отложеният мач събра почитателите на двата отбора. В социалните мрежи под специален хаштаг футболни запалянковци от Дортмунд предлагат подслон на феновете на Монако.

В знак на солидарност, почитатели на футбола се събраха на различни места с фланелки на Борусия и Монако.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицаи от четири страни  на борба с измамите с европейски средства
Полицаи от четири страни на борба с измамите с европейски средства
Задържаните за убийството на таксиметров шофьор във Варна остават в ареста
Задържаните за убийството на таксиметров шофьор във Варна остават в ареста