НОВИНИ

Инцидент с новата капсула на "Спейс екс" по време на рутинен тест на двигателите

Новата капсула "Крю Драгън" на американската частна космическа компания "Спейс екс" претърпя "аномалия" по време на рутинен тест на двигателите във Флорида, съобщи Би Би Си.

bnt avatar logo
от БГНЕС
11:46, 21.04.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света
инцидент новата капсула спейс екс време рутинен тест двигателите

Инцидентът е станал на космодрума в Кейп Канаверъл, съобщи говорител на американските военновъздушни сили. Ситуацията е под контрол и няма пострадали, потвърдиха от компанията на милиардера Илон Мъск.

Безпилотната капсула извърши първият си успешен полет миналия месец. Инцидентът с двигателите й обаче може да забави плановете за пилотирана мисия до Международната космическа станция по-късно тази година.

След края на програмата на НАСА за космическите совалки през 2011 г. САЩ не са изпращали свои астронавти в космоса. В момента Вашингтон разчита на Русия и нейните космически кораби "Союз" за мисиите си в околоземна орбита.

В социалните медии вече се появиха снимки на "Крю Драгън", на които се вижда как от капсулата се издигат гъсти облаци дим. От основаната през 2002 г. от Илон Мъск компанията заявиха, че ще проведат разследване на инцидента и увериха, че системите на космическия апарат ще бъдат приведени в "съответствие с най-строгите стандарти за безопасност".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Серия бомбени атаки почерниха католическия Великден в Шри Ланка
Серия бомбени атаки почерниха католическия Великден в Шри Ланка
МВнР: Няма данни за пострадали българи при терористичните атаки в Шри Ланка
МВнР: Няма данни за пострадали българи при терористичните атаки в Шри Ланка