НОВИНИ

Just Cavalli представя колекция в София

Прочутата италианска модна марка Just Cavalli представи в София колекцията си пролет-лято 2016 година. Тя е вдъхновена от Япония и носи името - Изкуство и екзотика. Дизайнерката Антония Йорданова ни разкри акцентите в колекцията, а актрисата Аня Пенчева и модният експерт Любомир Стойков дадоха своите съвети как да се облечем ефектно и удобно през лятото.

bnt avatar logo
от Андреа Драганова
18:11, 08.04.2016
Чете се за: 01:57 мин.
Още

Колекцията е създадена на основата на символичния свят на японските приказки, като едно пътешествие, което изследва териториите на традиционния японски иконопис и модернизма. Изкуство и екзотика се преплитат в нея, където звездата на шоуто е морето.

В дамската колекция се съчетават елементи от икебана и стила „ар нуво”. Наред с естествените леопардови принтове, има и такива, които са вдъхновени от класическите модели кимоно. В колекцията присъстват също многоцветни райета, съчетани с черно, както и емблематичните за бранда анималистични принтове върху жакард.

Антония Йорданова - дизайнер и носител на Златна игла:
"Интересното е, че има много романтика, много нежност, неща, с които по принцип този бранд не се е характеризирал толкова осезаемо, разбира се, че има и от екзотичните принтове, които очакваме да видим, но има и много деним, който е характерен за нея, но разбира се е в трактовките на сезона, тоест много цвят, много ръчни техники като пачуърк, бродерии и апликации. Но наистина това, което е най-интересното е че вече имаме много лица и всяка една жена може да открие себе си в една единствена колекция".

Приказни сирени и русалки красят вечерните облекла. Флорални мотиви се редуват с модели, които възпроизвеждат люспите на японски шаран върху вечерни рокли в цветни варианти, щамповани със златна нишка или върху тюл металик.

Аня Пенчева - актриса:
"Лятото ми излиза много евтино, защото не нося дрехи все още. Стилът ми бих го определила като удобен. Знам,че класиката е модерна, но модата е за жени според мен, които нямат достатъчно въображение. Бих посъветвала всички млади дами, не е важно как се обличаш, а е важно как се събличаш пред любимия човек. Това мисля, че е по-важно и най-важно за една връзка".

Цветовата палитра преминава плавно от светлите нюанси на жълто, зелено и розово към по-наситено синьо, индиго и лавандула. Колекцията е подчертана с бели и черни ивици, а наред с класическите черно и искрящо бяло, присъстват блясък на нефрит и скъпоценни камъни, бордо и червен японски лак, златно, небесно синьо от традиционното кимоно, нежно розово и прасковено, примесени с нюанси на пясъчно бежово, оранжево и цвят розова пудра.

Мъжката колекция също е вдъхновена от страната на изгряващото слънце и съчетава по модерен начин японския и графичния стил, като в същото време разказва за стила на съвременния пират. Тесният слим силует присъства в облеклата, където класическите ориенталски принтове са възпроизведени като акварел в нюанси на черно, пясъчно и индиго.

Любомир Стойков, моден експерт
"Най-важният въпрос в днешната мъжка мода е как да се съчетае елегантността и комфортността, удобството, функционалността на дрехата. Моят съвет е да има нещичко, това може да бъде някакъв детайл, може да бъде някакъв аксесоар или пък допълнение, с което вече мъжът да се приобщава към новия тренд. Иначе лято е, максимално разкрепостено облекло, облекло, което наистина предполага повече към релакс, а що се отнася до цветовете пак ще кажа - всичко, което върви с лятото, да речем цветовете на сладоледа ще бъдат много актуални".

Вечерните облекла за мъжете са в блестящи нюанси с ефект на пукнатини, които напомнят Раку керамика, а черешови градини присъстват като десен върху цветен фон от червено, тъмно синьо и шампанско.

Змията доминира при аксесоарите, интерпретирана върху катарами тип бижу на едноцветни чанти в нюансите на колекцията със златни декорации, възпроизвеждащи логото на марката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуван е Мохамед Абрини, издирван за атентатите в Париж
Арестуван е Мохамед Абрини, издирван за атентатите в Париж
Френски депутати в Моленбек
Френски депутати в "Моленбек"