НОВИНИ

Как пострада туристическият бизнес на остров Гуам?

Тихоокеанският остров Гуам, който се оказа в центъра на напрежението между САЩ и Северна Корея, е известна туристическа дестинация. Местният бизнес и посетителите са притеснени заради заплахите от страна на Пхенян.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
09:21, 14.08.2017
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Бизнесът на остров Гуам бе засегнат от заплахите на Северна Корея, че ще изстреля ракети срещу него. Някои туристи продължават да се наслаждават на своята ваканция и твърдят, че се чувстват в безопасност. Персоналът на курорт на основния плаж на острова обаче смята, че има отлив на туристи.

служител на спортен клуб: Забелязва се лек спад при туризма заради, както знаете, евентуалните севернокорейски ракетни нападения. Това плаши туристите и не е добре за бизнеса тук.

Повечето туристи казват, че не се тревожат, въпреки разпространените в петък напътствия в помощ на хората при потенциални атаки.

туристка от Япония: Притеснявам се. Но за момента се чувствам много добре. Мисля, че още е рано за тревоги.

Раздаваните на острова листовки са озаглавени "Подготовка за надвиснала ракетна заплаха". Те включват съвети за събиране на комплект за спешни случаи, напътствия за оставане в бетонни или тухлени постройки и напомняния за запазване на спокойствие.

Има и инструкции за отстраняване на радиоактивен материал. Местните власти не са повишили нивото на заплаха за Гуам, въпреки че Северна Корея обяви планове за удар близо до острова в близките седмици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тялото на новородено бебе е намерено пред блок в Перник
Тялото на новородено бебе е намерено пред блок в Перник
​Арестуваният в Слънчев бряг диджей Станчо ще търси правата си в съда​
​Арестуваният в Слънчев бряг диджей Станчо ще търси правата си в съда​