НОВИНИ

Нова заплаха от нападения в Европа

В навечерието на Нова година и празничните дни мерките за сигурност в цяла Европа са засилени. Появи се нова заплаха от нападения на Стария континент.

bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 29.12.2016
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Групировка, близка от терористчината организация "Ислямска държава", призова привържениците на джихадистите за нови нападения в Ервопа по време на Новогодишните празници.

Посланието, придружено със снимки на бойци с огнестрелно оръжие и ножове и изображения на Дядо Коледа, е публикувано на страницата на фондация, която подкрепя джихадистите, съобщва в американски център за наблюдение на ислямистки сайтове.

Заплахите идват в отговор на затегнатите мерки за сигурност около празниците. А причината за тях е нападението на коледния базар в Берлин, при което загинаха 12 души. В призива се казва, че пазари, кина, молове и дори болници, са идеална мишена за атаки.

Посланието приканва мюсюлманите да стоят далеч от християнските празнични прояви. Междувременно високопоставен източник от Пентагона потвърди смъртта на висш военен командир на "Ислямска държава".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Днес движението на автомобили с четни номера е забранено в Мадрид
​Днес движението на автомобили с четни номера е забранено в Мадрид
Проект за укрепване на свлачищата по Черноморието
Проект за укрепване на свлачищата по Черноморието