НОВИНИ

Откриха IV-я международен кино и тв фестивал "Славянска приказка"

Започна международният кино и тв фестивал "Славянска приказка". Това е неговото четвърто издание. Тази година българското участие е особено силно - с едни от най-добрите ни филми, режисьори, актьори и аниматори.

Мина Петрова
от Мина Петрова
11:29, 03.09.2016
Чете се за: 00:29 мин.
Още

В дните между 2-ри и 7-ми септември ще бъдат излъчени над 100 филма от над 15 държави в Руския културно-информационен център, а входът е свободен. Идеята на фестивала е да се популяризира славянското кино и артистите от Източна Европа и Азия.

Според организаторите, те са не по-малко талантливи от тези на запад. Филмът, с който беше открит фестивала, е българският "Пътят на буквите", който търси съвременното отражение на създадената от Кирил и Методий преди 11 века славянска писменост.

проф. д-р Димитър Димитров, президент на фестивал "Славянска приказка": Трябва да ви кажа че този фестивал е уникален по своята същност. Той е уникален затова, че е единствен в Европейския Съюз. В страна на НАТО да се проведе фестивал "Славянска приказка" на всички славянски страни.
Елена Димитрова, генерален директор на фестивал "Славянска приказка": Фестивалът е станал по-голям, по-интересен и се разраства, да. Той е станал по-интересен за хората и има популярност, най-важното.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Силистра са недоволни от помощи
В Силистра са недоволни от помощи
Испания остава без кабинет - ще има ли трети парламентарен вот тази година?
Испания остава без кабинет - ще има ли трети парламентарен вот тази година?