НОВИНИ

Хиляди пътуващи и огромни опашки по границата с Гърция

Километрични са задръстванията по граничните пунктове с Гърция - "Кулата" и "Маказа". За някои шофьори началото на серията почивни дни около празника на Съединението, се превърна в кошмар. Хубавото време в началото на септември и възможността за кратка ваканция е достатъчен аргумент за хиляди българи, които отново предпочетоха южната ни съседка за почивка, но пак попаднаха в капана на задръстванията по пътя и на границата. Вижте прякото включване на Добрина Грачанлиева с последна информация за трафика към южната ни съседка!

bnt avatar logo
от Добрина Грачанлиева
08:25, 03.09.2016 (обновена)
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Километрична беше опашката и на ГКПП "Маказа" тази сутрин. Струпването на автомобили на пункта е още преди съмване. Трафикът до границата също е изключително натоварен. По кръстовищата на кърджалийския булевард "Беломорски", по който минават пътуващитe за Гърция, се образуваха тапи. Автомобилите са предимно пловдивски, пазарджишки и хасковски. Румънските коли са малко.

;

Около 5 километра колона от чакащи автомобили се е образувала пред граничния пункт "Кулата-Промахон" в посока Гърция. Изключително натоварен е трафикът още от сутринта по международния път Е-79 и автомагистрала „Струма" в първия от поредицата четири почивни дни. Хиляди българи са направили резервации за почивки от 3-ти до 6-ти септември в хотели в южната съседка.

На ГКПП "Кулата" работят всички трасета - автомобилите и автобусите се редят на 6 ленти.Пунктът работи на пълен капацитет, обработката на документи става изключително бързо, но причина за дългите колони е изключително натовареният трафик за южната съседка. Наши зрители сигнализираха, че и обходният път през селата Чучулигово - Марино поле и Кулата също е блокиран от колони от автомобили.

По данни на Института за анализ и оценка на туризма се очаква около 90 хиляди българи да посетят през почивните дни Гърция, а граничен пункт "Кулата" е най-предпочитан за преминаване към гръцките курорти. У нас пък ще пристигнат около 650 хиляди туристи през граничните пунктове с Гърция за почивните дни, като част от тях вече са направили резервации в курортите Сандански, Банско и Разлог.

Колони от автомобили има и в района на Кресненското дефиле, въпреки че ремонтните дейности за премахване на скалните отломки в района на Османска чешма в дефилето са спрени, за да не се затруднява трафика.

От "Гранична полиция" препоръчват на пътуващите към Гърция за почивните дни да се насочват и към другите гранични пунктове с южната ни съседка, като "Илинден - Ексохи" например.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Партията на трудещите се на Дилма Русеф иска предсрочни избори
Партията на трудещите се на Дилма Русеф иска предсрочни избори
Отиде си художникът Огнян Недков
Отиде си художникът Огнян Недков