НОВИНИ

Почетоха паметта на загиналите при терористичното нападение в Южна Франция

В град Треб в Южна Франция почетоха паметта на четирите жертви на терористичното нападение в петък. На литургията в църквата на града местният епископ спомена специално жандармериста Арно Белтрам, който се размени със заложничка на терориста в супермаркета и заплати за това с живота си.

Фани Аронова
от Фани Аронова
19:36, 25.03.2018
Чете се за: 00:42 мин.
По света

След ужаса, преживян от жителите на спокойния Треб, днешната литургия по случай Палмова неделя беше особена. Близки и приятели на жертвите и много граждани се събраха в църквата "Сент Етиен дьо Треб".

На литургията присъстваха и мюсюлмани от града. Епископ Ален Плане отдели специално внимание на подполковник Арно Белтрам, чиято постъпка беше наречена героична от френския президент.

Ален Плане, епископ на Каркасон и Нарбон: Нека поздравим тази самоотверженост, присъща на войниците, готови да дадат живота си за родината и своите съграждани.

Това напомни на някои хора как един полски свещеник е отишъл на смърт в лагера Освиенцим, заради непознат човек, каза епископът.

Ален Плане, епископ на Каркасон и Нарбон: Един даден живот не може да бъде загубен. Той се издига над нещастието, за да ни обедини. Призовава ни да вярваме, че животът е по-силен от смъртта.

Атаката разтърси Треб и близкия град Каркасон, където е живял 25-годишният терорист от марокански произход. Наблюдаван от службите като дребен престъпник, той изненадващо отвлече кола, уби пътуващ в нея човек и рани полицай, преди да нахлуе в супермаркета. Няма признаци, че това ще прогони туристите от живописния район, но местни хора споделят, че вече не се чувстват сигурни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП за срещата ЕС-Турция: Не трябва да е за сметка на националния ни интерес
БСП за срещата ЕС-Турция: Не трябва да е за сметка на националния ни интерес
Проведе се първият у нас форум Дигиталното бъдеще на Европа
Проведе се първият у нас форум "Дигиталното бъдеще на Европа"