НОВИНИ

Посланикът ни в Лондон: Състоянието на пострадалия българин е стабилно

Българин е пострадал при терористичната атака в Лондон преди два дни. Състоянието му е стабилно, съобщиха от Министерството на външните работи. Информацията е получена в българското посолство от Външното министерство на Великобритания. Посланикът ни в Обединеното кралство Константин Димитров е направил постъпки да посети сънародника ни в болницата, но до този момент няма отговор на молбата му.

Вера Александрова
от Вера Александрова
17:46, 05.06.2017 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Информацията за пострадалия ни сънародник до този момент е много оскъдна. Според българи,които живеят в Лондон, мъжът е пострадал, докато се е опитвал да помогне на хора, ранени от атентаторите. Те научили това от сестра му,която разказала за случилото се във Фейсбук.

Константин Димитров, посланик на България във Великобритания: До нас достигна официална информация, че един българин е ранен. Състоянието му е стабилно, каквото и това да значи, защото не се уточнява дали е тежко стабилно или по-леко стабилно и допускам, че може да е тежко стабилно, дано е леко стабилно. Освен това, съм заявил желание за свиждане с нашия сънародник. До този момент няма отговор на моята молба. Съобщението на британското външно министерство беше беше пестеливо и те отказват всякакви други уточнения.

- Казаха ли къде е бил той, когато е пострадал?

- Нищо, нищо, нищо. Това е всичко.

Роднини на българка, която е в Лондон, са потърсили помощ от посолството ни, заради съмнения, че може би е пострадала. Сигналът е предаден на полицията, но и по този случай още няма конкретна информация, съобщи посланик Димитров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румънски пекар нападнал терористите в Лондон
Румънски пекар нападнал терористите в Лондон
Установена е самоличността на тримата нападатели от Лондон
Установена е самоличността на тримата нападатели от Лондон