НОВИНИ

​Президентът проведе съвещание по сигурността и предстоящите избори​

Държавният глава Румен Радев проведе на "Дондуков" 2 поредно работно съвещание, в което участваха главният прокурор и ръководителите на службите за сигурност, посветено на провеждането на предсрочните парламентарни избори и на сигурността на страната. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

Александър Марков
от Александър Марков
19:15, 20.03.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Малко повече от час продължи заседанието при президента. Присъстваха директорът на Националната разузнавателна служба Драгомир Дiмитров, председателят на ДАНС Димитър Георгиев , вътрешният министър Пламен Узунов и Главният прокурор Сотир Цацаров. Една от обсъжданите теми е била провеждането на честни парламентарни избори, а втората тема е била сигурността на страната. Никой от присъстващите на срещата обаче не пожела да разкаже за какво са говорили с президента.

По-късно от пресцентъра на държавния глава заявиха, че не знаят дали е обсъждано напрежението в отношенията между България И Турция.

Всичко започна с появата на турския посланик у нас в предизборен клип на една от партиите. След това турският министър на социалната сигурност агитира българските изселници в Турция да гласуват за определена партия, в замяна на облекчени процедури за получаване на гражданство. Той беше извикан във външното министерство да му бъде направена забележка и последва официална реакция от България, че намесата на Турция в предизборния процес у нас е недопустима. Миналата седмица трима турски граждани бяха експулсирани от страната. Стана ясно, че единият от тях е главният секретар на валийството в Одрин. От президентството не пожелаха да потвърдят дали е обсъждано тази тема.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избори 2017: Татяна Дончева - съпредседател на Коалиция АБВ - Движение 21
Избори 2017: Татяна Дончева - съпредседател на Коалиция "АБВ - Движение 21"
Избори 2017: Петър Москов - Реформаторски блок
Избори 2017: Петър Москов - Реформаторски блок