НОВИНИ

Вероятно е намерена лентата от третото записващо устройство на авариралия Ту-154

Завършена е основната фаза от издирвателната операция в района на самолетната катастрофа край руския град Сочи, при която загинаха 92 души. Източник, близък до разследването, съобщи, че вероятно е намерена и лентата от третото записващо устройство на самолета. По думите на министъра на транспорта на Русия машината е имала технически проблем, предстои да се анализира от какво е бил породен.

bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 29.12.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света

На практика на повърхността са извадени всички основни елементи от разбилия се Ту-154. Площадката с реални размери, на която те ще бъдат подрежадни, вече е готова. Процедурата е съществена част от изясняването на причините за авиокатастрофата.

От водите на Черно море са извадени 12 големи и повече от 1 500 по-дребни части от машината. Броят на извадени тела вече е 20. Корабите, търсили отломки, вече са напуснали района.

Общо в издирвателната операция участваха около 3 600 души, както и десетки плавателни и дълбоководни съдове, самолети, хеликоптери. Две от черните кутии на самолета вече се разшифроват.

Според източник, близък до разследването 3-тото записващо устройство е разрушено, но магнитната лента от него е намерена, и вероятно данните от нея ще могат да бъдат разчетени.

Проблем със задкрилките и ненавременна реакция на екипажа се посочват като основни причини за инцидента, но след първичния анализ. Експертите продължават работата си и не изключват нито една от възможните хипотези за падането на самолет.

Разбилият се Ту-154 пътуваше за Сирия, където част от хора на руската армия трябваше да изнесе новогодишен концерт пред руски военни е базата Хмейми, край Латакия. В катастрофата загинаха още журналисти, военни и хуманитарни служители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Икономиката у нас е нараснала с повече от 3%
Икономиката у нас е нараснала с повече от 3%
Проходими пътища при зимни условия в Благоевградска област
Проходими пътища при зимни условия в Благоевградска област