НОВИНИ

Размирици избухнаха пред гръцкия парламент (СНИМКИ)

Мирният протест пред гръцкия парламент в Атина, където депутатите обсъждат нова спасителна програма, прерасна в безредици с участието на стотици демонстранти, предаде ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
21:58, 08.05.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света
размирици избухнаха гръцкия парламент снимки

Размирниците хвърляха коктейли Молотов и други предмети по полицията, която отвърна със сълзотворен газ. През деня хиляди хора се събраха пред парламента, за да протестират срещу орязването на бонусите за пенсиониране и увеличаването на данъците.

Фермери, журналист и участници в демонстрациите бяха ранени. Двама бивши депутати на СИРИЗА също пострадаха от сълзотворен газ. В парламента депутати от "Златна зора" нападнаха министър и се наложи намеса на охраната.

Според органите на реда в мирните протести са участвали около 20 000 души. Много от тях обаче са избягали след избухването на размириците.

Очаква се законопроектът все пак да бъде приет дори и с трите гласа мнозинство на управляващата коалиция. Приемането на реформите е единствена възможност да се продължи финансирането от кредиторите.



;

Заради стачката много българи останаха блокирани в южната ни съседка. От посолството в Атина съобщават, че по-голямата част от тях ще бъдат превозени обратно в България от кораби на компании, които не участват в стачката.

От посолството ни в Атина предупреждават за нерегламентирани курсове с кораби и призовават за повишено внимание за претоварване на плавателни съдове и спекулация с цени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тримата отвлечени в Сирия испански журналисти се завърнаха в Мадрид
Тримата отвлечени в Сирия испански журналисти се завърнаха в Мадрид
8 полицаи убити при нападение край Кайро
8 полицаи убити при нападение край Кайро