САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Отложиха обжалването на наложения арест на обвинения в тероризъм мароканец

Апелативният съд в Пловдив отложи за следобед обжалването на мярката за неотклонение на обвинения в тероризъм и издирван от Интерпол мароканец Науфал Захри. Причина - отсъствието на преводач в съдебната зала. Захри беше оставен в ареста за срок от 90 дни от Хасковския окръжен съд по искане за екстрадиция от мароканските власти.

от Златин Бояджиев
11:26, 20.02.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Минути след началото на заседанието, апелативните магистрати успяха да открият преводача, който се оказа че е в Хасково. По телефона той обясни, че няма автомобил, с който да се придвижи до Пловдив. Ако преводачът от арабски успее да пристигне в града, мярката на Нофал Захри ще гледа в 13.30 часа. Според апелативната прокуратура, мярката на предполагаемият участник в "Ислямска държава" не трябва да се променя.

Димитър Ангелов - Апелативна прокуратура - Пловдив: Безспорно след като е взета мярката за задържане има категорични доказателства именно и с оглед на това първоинстанционния съд е взел това задържане.

Нофал Захри беше задържан с група сирийски мигранти след като незаконно премина на 13 януари българската зелена граница. Макар да представил няколко документа за самоличност, българските власти установиха, че всички те са преправени. След направена проверка стана ясно, че Интерпол издирва мароканеца за предполагаеми връзки с ИДИЛ.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Топлофикация-Русе ще ползва слънчева енергия вместо въглища през лятото
Топлофикация-Русе ще ползва слънчева енергия вместо въглища през лятото
ГЕРБ ще обсъдят поисканата оставка на шефа на НЗОК
ГЕРБ ще обсъдят поисканата оставка на шефа на НЗОК