НОВИНИ

Тръмп публикува финансовата си декларация за миналата година

Доналд Тръмп е получил доходи в размер на 75 милиона долара от свои имоти и участие в различни компании.

тръмп публикува финансовата декларация миналата година
bnt avatar logo
от БНТ
08:04, 17.06.2017
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Тръмп получава и пенсия от 84 хиляди долара от Гилдията на киноактьорите. Американският президент се е оттеглил от над 500 позиции, за да избегне конфликт на интереси. Тръмп обаче отказва да публикува данъчната си декларация.

Междувременно на посещение в Маями той обяви нова политика спрямо Куба. Тръмп подписа президентска наредба, с която по думите му "отменя напълно едностранчивата сделка с Куба". Налагат се ограничения върху пътуването до острова, както и наказателни мерки срещу Хавана, докато не бъдат освободени политически затворници.

Елесиер Авия, кубински дисидент: Мисля, че президентът Тръмп така или иначе не гледа добре на кубинците. Мерките, които ще обяви, със сигурност ще направят много по-трудни пътуванията до Куба, ще попречат и на бизнесa да процъфтява. Не вярвам и да има нещо положително по отношение на човешките права.
Карлос Алзугарай, бивш дипломат: Без съмнение тези нови мерки ще засегнат Куба. Ще я засегнат, но няма да я потопят. Няма да имат чак толкова сериозен ефект, нито пък кубинското правителство ще направи някакви отстъпки заради оказания натиск. Единствено частният сектор може да пострада по-сериозно.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Все повече източноевропейци се завръщат по родните си места
​Все повече източноевропейци се завръщат по родните си места
Протестиращи в Лондон обкръжиха колата на Тереза Мей с викове срам за теб
Протестиращи в Лондон обкръжиха колата на Тереза Мей с викове "срам за теб"