НОВИНИ

Въоръжено нападение в университет в северозападен Пакистан

Най-малко 21 души са загинали, а над 50 са ранени при нападение в университет в Пакистан. Все още се водят престрелки между силите на реда и нападателите. Местни медии съобщават за експлозии в района на университета. Отговорност за атаката пое групировката на талибаните в Пакистан. Ето и хронологията на нападението.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:15, 20.01.2016 (обновена)
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Университетът "Баша Хан" в северозападния пакистански град Шарсада - това била мишената на нападателите. Под прикртието на гъстата мъгла, те нахлули в комплекса и открили безразборна стрелба.

- Чухме стрелба в задната част на кампуса. След това стрелбата се засили. Извикахме: "Влизайте в стаите" След това дойдоха войниците.

Очевидци разказват, че нападателите влизали от зала в зала и стреляли - по студенти и преподаватели. Те нахлули и в общежитията.

- Имаше паника. Един приятел скочи от сградата. Тя е много висока, но той скочи, защото се страхуваше. Нападателите крещяха "Аллах е велик!"

Групировката Терик-и-Талибан пое отговорност за нападението. В разпространеното съобщение те твърдят, че атакат е извършена от 4-ма техни членове- самоубийци. Групировката е създадена през 2007-ма година. Техният основен враг е правителството на Пакистан. През 2014-та членове на Терик и талибан нахлуха в училище в Пешевар и убиха около 140 деца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общинският съвет на Стрелча решава да изключи Иван Евстатиев​ като съветник
Общинският съвет на Стрелча решава да изключи Иван Евстатиев​ като съветник
Чиста ли е водата, която пием?
Чиста ли е водата, която пием?